Loppuunmyyty Qstock juhli helteessä
Volbeat

VOLBEAT oli odotuksen arvoinen

Loppuunmyyty oululaisfestivaali Qstock keräsi Kuusisaaren ja Raatin alueelle viikonlopun aikana 30 000 juhlijaa. Tapahtuma vietiin läpi kaikin puolin hyvissä tunnelmissa. Myös artistit kehuivat meininkiä välispiikeissään.

Paahtavan helteinen sää toi omat haasteensa, mutta festivaaliyleisö osasi varautua olosuhteisiin, joten sairaskohtauksilta vältyttiin. Alueelle varattu juomavesikään ei päässyt loppumaan kesken.

– Vesipisteiden määrä oli tuplattu, mutta silti ne ruuhkautuivat ajoittain pahasti. Tällaisella säällä niitä pitäisi olla vielä enemmän. Muutoin palvelut toimivat väkimäärään nähden hyvin, festivaalipäällikkö Mikko Forstén kertoo.

Tuotannon osalta jännittävin tilanne sattui perjantai-illalle, kun tanskalaisen Volbeat-yhtyeen laulusolistin Michael Poulsenin lentoaikataulut menivät yllättäen uusiksi. Poulsen saatiin kuitenkin lennätettyä paikalle yksityiskoneella, ja täysimittainen keikka voitiin aloittaa 75 minuuttia aikataulusta jäljessä.

Vuonna 2003 perustettu Qstock on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista. Tapahtuma oli loppuunmyyty myös viime kesänä.