Live: SILTSULLA kaikki hyvin!

Jari Sillanpää tunnelmoi Oulujoen rannalla

JARI SILLANPÄÄ Ilta Möljällä 18.7. Oulu

Aurinko paistaa Oulun Möljälle, kun Jari Sillanpää kumartaa yhtyeensä kanssa yleisölle, joka on noussut seisaalleen taputtamaan kiitokseksi hienosta  illasta.

Viimeisenä on kuultu Jarin viimeisin iso hitti Sinä ansaitset kultaa. Radioissa se oli vuoden 2015 soitetuin kappale, jonka jälkeen  se joutui muitten Jarin laulujen tavoin ”soittokieltoon”. Huumekohun jälkeen radioista tuli tuomareita, mutta onneksi on Youtube, jossa Sinä ansaitset kultaa-biisiäkin on kuunneltu yli 11 miljoonaa kertaa.

Pakkohan se oli omin silmin nähdä, kuinka huonosti  Siltsulla pyyhkii, kun lehdet niin kirjoittavat. Jari saapui Ouluun silmin nähden freessinä. Oli ollut sukuloimassa pohjoisessa Seinäjoen Tangomarkkinoiden jälkeen. Lööppiin voisikin  Oulun konsertin perusteella nostaa   otsikon: Siltsulla kaikki hyvin!  Tai miksei: Laulaja ja viihdyttäjä numero yksi on palannut. Mikkiin nojaavat puujumalat vaviskoon!

Lavalla oli laulaja, joka liikutti tunteita. Unplugged-pohjalta toimiva trio: Olli Tanttu(kitara), Jari Kankare (puhaltimet & lyömäsoittimet)) ja Mikko Tuominen (piano) tuki hienosti Jarin laulua, johon ikä ja eletty elämä oli tuonut tummuutta ja syvyyttä.

Tuon tuosta tyrnäväläisrouva vierelläni huokaili miehelleen, kuinka kauniisti Jari lauloi, ja edessäni naisihminen pyyhki kyyneliä silmäkulmastaan.

Jari aloitti laululla Ihmisiä suviyössä. Sen jälkeen hän versioi  Vain Elämää-kaudeltaan Katri-Helenaa, Juha Tapiota ja Apulantaa. Omia hittejä Satulinna, Valkeaa unelmaa ja Oot täydellinen. Välillä mentiin Espanjan öihin ja Granada sai kovimmat  aplodit, mutta parhaiten allekirjoittaneeseen  upposivat  ikivihreät  Samanlainen onni  (Windmills of your  mind) ja  Ala vetää vaan, Jacques Brelin Ne me quitte pas, Susanna Haaviston raikkain sanoin. Hienoa laulua ja pakahduttavaa tulkintaa .

Viihdyttiin ja nautittiin suviyöstä. Vuoropuhelu toimi ja oli mukava nähdä, ettei yleisö ole Jaria hylännyt. Se nähtiin Seinäjoen tangomarkkinoilla ja nyt  Oulussa, yli tuhannen ihmisen eläessä täysin  laulajan mukana.

Arto Junttila

Jari Sillanpään keikkoja

20.7. Tirmo Blues Porvoossa, 27.7. Ravintola Kaisla, Tampere, 3.8. Kukonhiekka, Saarijärvi, 9.8. Ilta Vihdissä, 10.8. Ilta Ilmajoella, 17.8. Ilta Heinolassa, 23.8. Ilta Bastionissa, Haminassa, 31.8. Viihdekeskus Merisärkkä, Kalajoki