Live: Pyhä jyssäys PIRKKA-PEKKA PETELIUS, mikä show!

PPPpyha16petePARAS

LIVEViihteen monitaituri, näyttelijä, laulaja ja juontaja  Pirkka-Pekka Petelius ilmaantui Pyhätunturin Tajukankaalle kuin puskista. Hän liikkui sulavin tanssimuuvein Sami Pitkämön johtaman ison orkesterin eteen punaisissa kengissään ja yleisö hurrasi.

PPPpyha16muuvit2

Näyttävä sisääntulo

Hyvin istuva sininen puku päällä, rusetti,  vaaleat hiukset, eikä yhtään liikapainoa.

Hän on jo 63-vuotias, mutta hän näytti samalta kuin yli 30 vuotta sitten sketsisarjassa Velipuolikuu, jota parhaimmillaan katseli televisiosta kaksi miljoonaa suomalaista ja joka teki hänestä kansan rakastaman koomikon.

” Täällähän on yhtä iloista porukkaa kuin Saddamin hautajaisissa”, Petelius tervehti Pyhä Unplugged-tapahtuman yleisöä ja sitten mentiin.

10-miehisen  big bandin säestyksellä kuultiin lauluja Peteliuksen viime marraskuussa julkaistulta Irti –albumilta, joka   kuvastaa hyvin hänen nykyistä positiivista elämänfilosofiaansa. Tajukankaalla hän kertoi  tiivistäneensä sen lauluun Huoleton.” Mikään ei v-ta. En jaksa kantaa enää huolta mistään”, mies totesi.

13 vuoden tauon jälkeen Petelius palasi levytysstudioon vuosi sitten. Kaikki lähti hiukan ruostuneesta resinasta  Kolarin rautatieasemalla, joka ”päätti näyttää vielä kerran” ja syntyi omakohtainen laulu Irti.

PPPpyha16pete3

PPP ja Sami Pitkämö big band

PPPpyha16kiitos2

Kiitos ja kumarrus yleisölle

Tajukankaalla Petelius kertoi elämästään paitsi lauluteksteissään, myös tarinoimalla lämmöllä ja huumorilla läheisistään.

Alatorniolaisille ja kouvolalaisille lauluista mieleen oli tietysti reggae Kaunis maa, jossa paikkakunnat mainitaan ja monille pieneksi radiohitiksikin noussut Unelmat ja haaveet.

Tajukankaan show oli aikamoista ilotulitusta ja vuoristorataa. Musiikin lomassa miehen huumori kukki. Peteliuksen ei tarvinnut lainata yhtään kymmenistä vanhoista sketsihahmoista, sillä hän oli tilanteen herra.  Hän liikutti ihmisiä,  nauratti ja itketti. Hän kommentoi riemukkaan hyväntahtoisesti ja ilkikurisen piikikkäästikin, kävi vuoropuhelua yleisön kanssa ja välillä letkautteli Luontoilta-ohjelman juontajan pätevyydellä  ohikäveleville patikoitsijoille. Paljon myös halattiin ja kaikilla näytti olevan hauskaa.

Konsertin kliimaksi oli tietenkin, Pirkka-Pekka Peteliuksen  jokaisen konsertin pakollinen Muistan sua Elaine, joka oli mukana jokaisessa Velipuolikuu-tvsarjan jaksossa.  Tajukankaalla kuultiin  jazzversio, jossa sooloillaan lostivat ja hurmasivat kitaristi Marzi Nyman ja kosketinsoittaja Lenni-Kalle Taipale.

PPPpyha16sami2

Sami goes Frank Sinatra

Sami Pitkämön johtamaa  big bandiä kuultiin vielä Peteliuksen esityksen jälkeenkin. Sami  lauloi Frank Sinatraa ja Suomessa hän sen varmasti parhaiten osaa. Kun taustalla soittivat vielä suomalaiset huippumuusikot, kuuden puhaltajan voimin, evergreenit Night and day, I’ve got you under my skin, Something stupid, Strangers in the night ja New York, New York hivelivät  elokuun auringossa. Konsertin kruunasi  ja siitä teki täydellisen vielä Samin ja yhtyeen, nyanseissaan koskettava päätös, tulkinta My waystä

PS. Kiitos Mato, Jusu, Pasi ja muu Pyhä Unplugged-tiimi! Te teitte sen taas. Joka kerta juhlista palatessa, on elämyksiä rikkaampi  ja mieli kevyt kantaa. Taika on yhä tallella.

PPPpyha16puhaltajia

Suut messingillä (Tapio Maunuvaarasta…Tero Lindbergiin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PPPpyha16pete11

PPP, Lenni-Kalle, Marzi ja Sami

PPPpyha16juhatapio

Yleisön joukosta tuli Juha Tapion lisäksi bongattua muun muassa Angeleitten poronainen Ursula ja Iskelmä Radion ykkösääni Tarja Närhi