Live: JARI SILLANPÄÄ vihdoin Pyhä Unpluggedissa

Pyha15jari10+

LIVE2Parin viikon päästä Jari Sillanpää juhlii 50-vuotispäiviään Helsingin olympiastadionilla 40 000 ihmisen kanssa.

Pyhätunturin Aittakurussa, Luojan luomalla näyttämöllä häntä tervehti kesän pienin, muutaman sadan yleisö.

Pyhä Unplugged soi jo 18. kertaa Pelkosenniemellä ja joka vuosi Jari on ollut tapahtuman isän Mato Valtosen toivelistalla.

”Olen aivan pähkinöinä”, mies spiikkasi haltioissaan, kun sai vihdoin toivottaa Sillanpään tervetulleeksi.

Pyha15mato4kivetjarin sukua

Mato Valtonen ”kivitti” Jarin ja Men In Blackin soittajat ja suojasi heidät loppuelämäksi juoppohulluudelta

Jari eka kertaa livenä myös allekirjoittaneella kehutun Men In Blackin kera, eikä voinut paremmalta tuntua. Loppuunmyydyssä konsertissa oli helppo antaa laulun viedä  ja olo rakkakiven päällä istuessakin oli kuin kotona pehmeässä nojatuolissa.

Jari aloitti toisella tämän kesän festivaalisuosikeista, tänään on bileet, kaikki sileeks`-laululla eli Liekeissä.

Kuultiin myös muun muassa  Sinä ansaitset kultaa, Tanssii kuin John Travolta, Kuuleeko Eero, Kadulla tuulee, Rakkaudella merkitty mies ja Malagaan.

Jari sai viihtymään.  Välitön karisma, itseironia, leikki ja huumori hurmasi. Hän ei esittänyt vaatimatonta, vaan käytti  ja täytti koko lavan, vaikka liukkaan ja sateen kastelemankin.

Hän oli läsnä, ei laskelmoinut, vaan antoi mennä. Hän tuntui laulavan kaikille alhaalla olevasta valokuvaajasta ylhäälle olevaan järjestysmieheen. Satulinna-ikivihreässä hän laulatti yleisöä, jonka laulu resonoi kiviseinistä jännittävästi vähän epätahtiin. Hauska juttu oli myös, kun Jari yritti ottaa selfietä. Se ei onnistunut, joten hän pyysi avustajaa ja syntyi helpfie.

Pyha15jari17fani

Jari ja fani

Mukana oli vähän kaikkea, mutta Jari ja Men In Black saivat paketin pysymään loistavasti kasassa. Ei ihme, että Sillanpää muisti useaan otteeseen konserttinsa aikana kehua taustayhtyettään.  

Paljon kuultiin iloisesti svengaavaa lattaripoljentoista baila! baila bolero-menoa, mutta vakavampaakin Jaria. Niin sanotusti poikkeus vahvisti säännön. Paula Vesalan sanoittamassa Muurissa oli vähemmistöasiaa, jossa Jarin syvää tulkintaa väritti mustapukuisten miesten naisääni Piia Tolonen,  todellinen monilahjakkuus, Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappian kouluttama musiikkiteknologi, roudari ja myös porukan keikkakuski.

Jarin kesän keikkojen toista villitsijää Gangman stylea ei konsertissa kuultu. Kappale oli luokitettu ”turvallisuusriskiksi”, sillä yleisön villiintyminen olisi voinut aiheuttaa Aittakurussa kivivyöryn ja pahimmillaan henkilövahinkoja.

Konsertin encoreksi olikin valittu Valkeaa unelmaa, joka istui Lapin maisemaan enemmän kuin hyvin.

Teksti & kuvat: Arto Junttila