Liskomies FREDATOR tuo jazzin hurman Tornioon

fredator

Fredator ei ole tarkoitettu ryppyotsaisille jazzdiggareille. Hauskasti nimetyt ja pirteältä kuulostavat albumit Bad Jazz ja Rebirth Of Bad enteilevät jo mitä tuleman pitää eli Lappian Musiikkitalolla Torniossa lauantaina 25. tammikuuta klo 18 alkaen on luvassa melkomoinen jazzjamboree.

Viime vuosina näitä nuoria ja taidokkaita 1960-luvun hengessä svengaavia bändejä on ilmaantunut Suomen kartalle kiitettävästi ja liskomies Jussi Fredrikssonin vetämä Fredator on ottanut mukaan myös showelementtejä ja hyvä niin. Mietityttää vain, malttaneeko torniolaisyleisö pysyä paikoillaan, sillä tulossa on lattarimausteilla terästettyä tanssittavan rytmikästä  menojazzia

 Sarjakuvamaisuus ja leikkisyys  ei hämärrä kuitenkaan sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu vakavasti otettavia,  kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. Jazzsaurus-asuun pukeutunut rumpali Jussi Fredriksson tunnetaan myös  kosketinsoittajana. Viime aikoina hän on laajentanut rooliaan  myös toimimalla Turun kulttuuripääkaupunki -hankkeen  Flame-jazzklubien ja Korppoo Jazzin taiteellisena johtajana. Lisäksi yhtyeessä soittavat  muun muassa SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonisti Panu Savolainen ja Auteur Jazzin sekä MOPO-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen ja saksofonisti Joakim Berghäll.

Fredator-yhtye esiintyy  Suomen Jazzliiton kiertueella ja konsertin järjestää Riverside Jazz ry.