Levy: KATJA LUKINin debyytillä mukana myös Keminmaa-laulu
KatjaLukinannchristine

Marraskuussa 2012 Katja Lukin sai houkuteltua 1960-luvun suosikkilaulaja Ann-Christinen studioon ja hyvää jälkeä syntyi. (kuva.Petri Kokko)

LEVYarvioHiljaa hyvää tulee voi rehellisesti sanoa keminmaalaisen Katja Lukinin esikoisalbumin Löysin viimein paikan kaivatun  kohdalla.

Varmasti moni on odottanut häneltä pitkäsoittoa jo vuosia. Katjan ensimmäinen single Vitamiini ilmestyi vuonna 2003, jonka jälkeen hän on tiputellut tasaisin väliajoin pirteän mutkattomia sinkkuja 1960-luvun hengessä; Rahiseva rautalanka, Vitamiini, Sykkivä sydän, O:K ja Tahdon Yyteriin.

Svengaava musiikki on Katjan juttu ja se toimii. Upeata oli myös, että hän sai idolinsa Ann-Christinen studioon 43 vuoden tauon jälkeen. Tällä albumilla kuullaan kaksi 68-vuotiaan Ann-Christinen ja Katjan yhteislevytystä  Meren rantaan (See see rider) ja Tuttu juttu (Stupid cupid). Mieleen nousevat hienot blueskohtaamiset tyyliin Johnny Winter-Muddy Waters. Rispekti menee vain Suomi Iskelmän legendalle!

Jos Katjan albumi olisi ilmestynyt Ann Christine-levytysten jälkeen hänestä olisi paljastunut vain toinen puoli.

KatjaLukinLP

Nyt oli kuitenkin juuri oikea hetki Katjan esikoisalbumille, sillä sen jälkeen Armin ja Dannyn onnistunut hellyys-cover Löysin viimein paikan kaivatun ja ennen muuta Tony Kakon kirjoittama Keminmaa-laulu ovat tuoneet esiin herkempää Lukinia ja tulkinnallisesti hienoja ovat myös albumilta löytyvät Valoa ikkunassa, tuttu Laila Kinnusen esittämä Suomen euroviisu vuodelta 1961 ja Juha Tapion hitti Mitä silmät ei nää.

Löysin viimein paikan kaivatun-albumi on vahva, vaihteleva ja ennen kaikkea ehjä kokonaisuus, sillä Katjan kaikissa lauluissa sovittajana, äänittäjänä, miksaajana ja soittajanakin on toiminut Petri Kokko. Hienoa on myös muu muusikkojoukko, muun muassa mukana ovat Juha Björninen, Anssi Nykänen, Harri Rantanen, Heinä Nieminen, Peter Engberg, Pekka Kuorikoski ja Katja Kätkä.

Kotona seinällään Katja Lukinilla on jo kaksi kultalevyä yhteistyöstään Dannyn kanssa, joka alkoi vuonna 1999. Hän on ollut tyytyväinen, sillä luokanopettajana toimiminen on sujunut hyvin viikonloppukeikkailun ohessa. Pikkuhiljaa hän on kuitenkin hivuttautunut enemmän ja enemmän parrasvaloihin Ison Deen taustalta. Varmasti lähitulevaisuudessa Katja nähdään entistä enemmän myös omilla soolokeikoilla, ainakin toivotaan niin.

PS. Katja voitti radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen Löysin viimein paikan kaivatun-levyllä. Kakkoseksi tuli kantriyhtye Huojuva Lato ja Lauluja menneiltä kesiltä, jonka johtohahmo Suonna Kononen vaikutti muuten Kemissä 1972- 1980, hänen isänsä toimiessa toimittajana Pohjolan Sanomissa. Pronssia otti tangokuningatar Heidi Pakarinen albumillaan Sun kuningatar.