Levyarvio: SLIM BUTLER kaataa kaamoksen

SLIM BUTLER Big Freeze (Slimcuts)

 

Ihmisen elämän on sanottu kulkevan seitsemän vuoden sykleissä. Tuossa ajassa rovaniemeläislähtöinen bluesmies Jarmo ” Slim Butler” Puhakka on takonut kolme loistavaa albumia, joista uusin Big Freeze on selvästi paras.

Slim on saanut  lisäbuustia, kun on saanut rinnalleen nuoruudensankarinsa, kitaristi Harri Raudaskosken ja rytmin ammattilaiset Mikko Löytyn ja Jartsa Karvosen, joiden kanssa hänen on ollut helppo toteuttaa visioitaan.

Big Freeze on Suomessa moneen kertaan palkittujen levyjen, Inner Blues ja Bad Intention, jälkeen enemmän kuin muut bändilevy. Vaikka levy on kompakti kymmenen biisin paketti, levyllä on onnistuttu säilyttämään rento ja lämminhenkinen tunnelma. Pitkillä sooloilla tai jameilla ei ole lähdetty lämpöä lisäämään, sillä hyvin svengaa ja hyvin taretaan ilmankin. Oman mausteensa soppaan tuovat myös kosketinsoittaja Harri Taittonen ja huuliharpisti Tomi Leino, jonka studiossa etelässä Big Freeze on purkitettu.

Viikon päästä Slim Butler esiintyy SlimCutsin kanssa Memphisissä, jossa se edustaa Suomea Blues Challenge-kisassa

Vierailevina solisteina ovat kuten edellisellä albumilla jenkkilaulajat Andrew Black ja Thad Robinson. Andrew laulaa useimmat levyn kappaleista, samettiääni Thad vain kaksi. Hän avaa albumin lattaripyörähdyksellä Fat times ja vastaa levyn ehdottomasta helmestä, tunnettatihkuvasta Where is the love, josta ei mitään puutu.

Bluesfriikkeihin Slim ei ole koskaan lukeutunut. Vaikka blues onkin hänen musiikin peruskivi, hän viljelee roots-musaa laajalla kirjolla.  Mukana on mausteita soulista, funkista, jazzista, boogiesta ja southern rockistakin. Slimin materiaali on kestävää ja Amerikan traditiota hyödynnetään tyylillä.

Selkeästi hän on saanut  vaikutteita kappaleisiinsa myös Rovaniemen 1970- luvun ylpeydeltä Arcticukselta, joka soitti aikanaan jenkkimusaa vaikeimman kautta mm. Little Featiä ja Metersiä, joiden kaikuja Slimin levyllä voi kuulla.

Big Freeze, nimestään huolimatta, on enempi päivänpaistetta kuin kaamosta, jota mies kylmästä  vielä alleviivaa mojovalla  kitarainstrumentaalilla Coconut monster.

Seitsemän vuotta ja valmis trilogia!  Slimin sielu lepää aina pohjoisessa, mutta hän on maailmankansalainen, joka on kotonaan aina siellä, mihin reppunsa laskee. Mikä on hänen seuraava askel, kokeileeko hän siipien kantavuutta ulkomailla, sen tietää vain bluesmestari itse.  Mutta mitä tahansa Slim Butler sitten tekee, hän tekee sen sata lasissa.  Menestystä!