Leri Leskinen ohjasi opiskelijoita Torniossa fiilispohjalta

LERI LESKINEN

Tuottaja-säveltäjä Leri Leskinen vieraili Torniossa 3. – 4. huhtikuuta. Hän oli kertomassa laulunteosta Ammattiopisto Lappian lauluntekijäkoulutuksen aikuisopiskelijoille. Leskisen vetämä kurssi oli osa rytmimusiikkituotannon ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta.

eri Leskinen puhui opiskelijoille omista kokemuksistaan alalla. Hän kertoi tehdyistä töistään ja tulevista tuotannoistaan. Kurssilla opittiin uutta teksteistä ja esimerkiksi suomipopin ja iskelmän genreistä.

– Ollaan fiilistelty, juteltu musiikista ja laulun tekemisestä yleensä. Tarkoitus on lisäksi arvioida ennakkotehtäviä ja valmistaa biisejä.

 Musiikkitalo on magee mesta

Leri Leskinen on tehnyt merkittävän määrän elokuvamusiikkia ja tunnussävelmiä, tv-sävellystöitä, äänilevytuotantoja sekä mainos- ja muita sävellyksiä sekä toiminut muun muassa  Idolsin kapellimestarina. Hän oli kuullut huhuja Pop & Jazz Konservatorio Lappiasta kavereiltaan. Ammattiopiston vieraana hän oli nyt ensimmäistä kertaa.

– Täällä on hyviä tyyppejä ja lahjakkaita lauluntekijöitä. Tämä on mahtava paikka. Voin suositella lämpimästi, Leskinen ylistää.

Leskisen äiti on kotoisin Pellosta, joten Tornio on muuten tuttu kaupunki. Keikkojakin hän on siellä tehnyt.

Muista innostua

Leskinen toivoo, että opiskelijat olisivat avoimia kaikille musiikkityyleille. Hän rohkaisee lauluntekijöitä inspiroitumaan. Samojen kaavojen sijaan, pitäisi muistaa uudistua.

– Musiikkiala ei ole helppo. Hyville musiikin tekijöille löytyy kuitenkin töitä. Jyvät eivät erotu heti, mutta loppujen lopuksi kyse on omista lahjoista ja menestyminen itsestä kiinni. Työ kannattaa tehdä aina niin hyvin kuin pystyy.

Leri Leskiselle kuuluu hyvää. Hänellä on monta projektia työn alla. Hän on mukana esimerkiksi Juha Wuolijoen ohjaamassa englanninkielisessä Zarra’s Law –elokuvassa. Lisäksi häntä työllistävät televisiosarjat Vain elämää ja KIDSing.

– Mielellään tulen uudestaan Tornioon, jos vain aikatauluihin sopii.

Teksti & Kuva: Jenni Ranta

Lauluntekijäkoulutukseen on parhaillaan haku käynnissä. Opinnot alkavat Torniossa 3. kesäkuuta. Rytmimusiikkituotannon ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen sisältyy muun muassa säveltämistä, tekstittämistä, musiikin teoriaa ja studiotekniikkaa. Haku päättyy 3. toukokuuta 2013. 

Leri  toimi huippusuositussa Vain Elämää-tv-sarjassa ja levyillä sovittajana ja tuottajana

Vuoden 2007 katsotuin kotimainen  elokuva oli Joulutarina, johon musiikin sävelsi Leri