LEMMY voi jo paremmin

Lemmy13SIELTÄ TÄÄLTÄ Rockin’ Vickers -ajoista asti Lemmyn hyvin tuntenut Lisa Hosie kertoo, että Motörhead-legendan kunto on mennyt parempaan suuntaan, ainakin diabeteksen suhteen.

-Lemmy pärjää tableteilla. Piikkilääkitykseen ei ole tarvinnut mennä, kertoo Lisa, joten ainakin tällä hetkellä homma kuulostaa olevan kutakuinkin hallinnassa.

Lemmyn hoitoennuste ei ole kuitenkaan paras mahdollinen. Elämäntapojen muuttaminen on aina vaikeaa. Tunnetusti rockikoni vihaa vihanneksia ja Jack Daniels-dieettiä, pullo päivässä, hän on noudattanut 1970-luvulta lähtien. Hän onkin sanonut: “If I died tomorrow, I couldn’t complain.”

– Lasi viiniä silloin tällöin, ei enää Jack Danielsiä. Se on lääkärin ”suositus”, Lisa sanoo.

Viimeksi Lemmy nähtiin keikalla viime elokuussa Wacken Open Airissä Saksassa, jossa hän sinnitteli lavalla kuuden biisin ajan. Diabeteksen lisäksi Lemmy on kärsinyt sydänvaivoista ja vuosi sitten hänelle asennettiin sydämentahdistin.

Viime aikoina netissä on levitetty huhua, että Lemmy olisi jo siirtynyt yläkerran orkesteriin, mutta virallisempi taho kertoo, että Motörheadin paluu on taas ilmassa. Syksyksi yhtye on suunnitellut ensimmäistä Motörboat- risteilyä. The Loudest Boat In The Wörld seilaisi Miamista, Floridasta Cosumelille, Karibialle.

Suomen keikat ovat jo kolme kertaa peruuntuneet, mutta toive elää, joten jäämme odottamaan myös meitä koskevia myönteisiä keikkauutisia.

Niitä odotellessa, kannatta katsoa ensi lauantaina 8.3. YLE Teemaa, jonka valokeilassa kolmen tunnin ajan on Lemmy & Motörhead. Klo 21.15 alkaen esitetään Greg Olliverin ja Wes Orshoskin dokumentti Lemmy (2010) ja klo 23.10 Rockin klassikkolevyt -jakso, joka käsittelee Motörheadin albumia Ace of Spades.