LEFTY WILLIEN steel-soitto virittää Ylläksen Selvä Pyyn jouluun

villeLeppänen2Kitaristi  Ville ”Lefty-Willie” Leppänen on niitä suomalaisia kansainvälisen tason rootsmiehiä, joille kysyntää riittää.

Hänen steelbändinsä Southpaw Steel`n`Twang  kävi kesällä soittamassa St. Louisissa International Steel Guitar Convention-festivaaleilla, jonne kutsutaan vain harvat ja valitut.

Samalla reissulla purkitettiin myös yhtyeen uusi  levy Stat(u)e Of Mind (Bafe`s Factory), josta Blues Newsin Honey Aaltonen kirjoittaa tuoreessa Blues Newsissä muun muassa:” Southpaw Steel`n`Twangin musiikissa yhdistyvät steel-kitaran kunniakkaimmat perinteet western swingistä, hawaijikitaran huippuihin, kuten myös blues, jazz, gospel, rock`n`roll ja progressiivinen rock. Kun tätä sekametelisoppaa ovat hämmentämässä huippuluokan soittajat, Leppäsen lisäksi basisti JP Mönkkönen ja lyömäsoitintaiteilija (pelkkä ”rumpali” kuulostaisi vähättelyltä) Tero Mikkonen, on keitto valmis. Etenkin kun se on lämmitetty St.Louisin 35 asteen helteessä. Leppänen tunnetusti soittaa mitä hyvänsä missä on kielet (ja joskus vaikkei olisikaan), tavallisesta sähkökitarasta akustiseen, lap-steelistä pedal-steeliin ja tietenkin metallisella resonaattorilla vahvistettua kitaraa.”

Southpaw Steel`n`Twang esiintyy Ylläksen Selvä Pyyssä 21. & 22.12. Showtime on 21.30. Tulossa  ovat vuodenvaihteessa myös Zacharius Carls Group-trio 29.12. ja Jukka Takalo 2.1.2016.