LASSE HOIKALTA sinkku ja pari sanaa muustakin…

” Lasse Hoikka on niitä miehiä, joka on Souvarina selvinnyt ammatissaan tien päällä sen suuremmitta vaivoitta.

 Niin se vain on, että tie on kutsunut jo 35 vuotta. Onneksi olkoon! Yksi menestyksen syy on uskollisuus tanssivalle yleisölle. Souvarit ei petä.

Taas kutsuu tie, countrykuningas Hank Williamsin Your cheatin`heart alunperin. Tielauluksi se Aappo I. Piipon sanoittamana kääntyi ja niitähän Hankiltäkin riitti. Alunperin tämän levytti suomeksi Jamppa Tuominen 1980-luvun lopulla.” (Kalevi Pollari, Iskelmäradio)

Taas kutsuu tie on singlelohkaisu Lasse Hoikan 11. huhtikuuta julkaistavalta samannimiseltä sooloalbumilta, jonka musiikkia hän kuvaa letkeäksi Souvari-kantriksi, mutta toki muutakin tanssittavaa musiikkia levyllä on tarjolla.

– Oikeaa Texas-countrya tulee myöhemmin, Willie Nelsonia, Johnny Cashiä ja muuta.

Viime vuonna Sony julkaisi Lasse Hoikalta 35 kappaleen tuplan Souvareiden juhlavuoden kunnniaksi. Uuden Taas kutsuu tie-levynsä soittajista, tuttujen sessiomiesten Heinä Niemisen, Miri Miettisen, Vesa Norvannon ja Pauli Ruuskasen lisäksi, Hoikka nostaa esiin Souvareiden uuden hanuristin Mikko Keskimaunun ja taustalaulaja Anne Sandbergin.

Lassen kanssa tulee puhetta myös suositusta tv-sarjasta Iskelmä Suomi, jossa Yölintu nostettiin jonkinlaiseksi uuden tanssimusiikin airueeksi, kun Souvarit ja Solistiyhtye Suomi, ovat toimineet yhtyeelle esikuvina.

Hoikka ihmettelee ääneen myös heiltä ohjelman 14 CD:n Iskelmä Suomi- levyboxiin valittua kappaletta.

– Souvari-humppa on kyllä hyvä mainosbiisi, muttei se edusta ollenkaan meidän parhaimmistoamme. Hyvä kuitenkin, etteivät kokonaan unohtaneet, Lasse kuittaa .

Souvareita tie kutsuu edelleen yli 120 kertaa vuodessa. Tämän vuoden keikat on jo loppuunmyyty, joten suosio ei ota laantuakseen. Jatkoa mietitään taas vuonna 2018, jolloin tulee 40 vuotta täyteen.