Lappilaisista SUVI TERÄSNISKA ja CMX Emma-ehdokkaina, mutta missä on JOONAS ANGERIA?
joonasangeria

JOONAS ANGERIA

Väylän Pyörteen toimitus on rummuttanut monta vuotta Suvi Teräsniskan Emma-pystin  puolesta. Tänä vuonna Espoon Barona Areenalla 7.3.  hän sen vihdoin saa. Suvi on ehdolla kategorioissa Vuoden naissolisti & Vuoden iskelmäalbumi.

Häntä on vaikeaa enää ohittaa, sillä Suvin vuoden 2013 meriitit puhuvat puolestaan. Hän on kaikkien aikojen kahdeksas suomalainen artisti, joka on saman vuoden aikana noussut kahdella levyllä albumilistan ykköseksi. Sekä Pohjantuuli että Hän tanssi kanssa enkeleiden ovat myyneet platinaa, ja lisäksi Suvi voitti lokakuussa 2013 Syksyn Sävelen kappaleella Täydellinen elämä. Kaikkiaan hänen levyjään on myyty yli 300 000 kappaletta.

CMX:n mahdollisuudet Vuoden rockalbumi-sarjassa ovat pienemmät, sillä Seitsentahokas saa vastaansa levyt; Tuomari Nurmio & Dumari ja Spuget, Ismo Alanko & Maailmanlopun sushibaari, Michael Monroe & Horns And Halos ja  J.Karjalainen & Et Ole Yksin.

Mutta missä on rovaniemeläislähtöinen Joonas Angeria, jonka suojatti Isac Elliott on Emma-ehdokkaana kuudessa kategoriassa. Hänen olisi ilman muuta pitänyt olla ehdolla Vuoden 2013 tuottajaksi!

Helmikuussa 2013 julkaistiin Isac Elliotin debyyttisingle New Way Home. Se nousi suureksi hitiksi niin Suomessa kuin Norjassa, jossa single on myynyt platinaa. Hänen toukokuussa julkaistu, platinaa myynyt debyyttialbumi Wake Up World nousi julkaisuviikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja on pysynyt Top40:ssä siitä lähtien. Molemmat vahvoja näyttöjä myös Joonakselta, joka on toiminut paitsi levyjen  tuottajana, myös on mukana lauluntekijänä.

Suomalaisen musiikin vientiin kestittyneen Music Finlandin kotisivulla rovaniemeläislähtöistä Joonas Angeriaa pidetään yhtenä lupaavimmista tuottajista ja hänen uskotaan menestyvän kansainväisestikin. Itse Joonaksellakin rima on korkealla.

– Haluan saada hitin Billboardin listan kärkeen. Se on unelmani. Se vaatii mielettömästi töitä, tuhansia ja taas tuhansia tunteja, mutta olen päättänyt, että pääsen sinne. Tarvitsen konkreettisia tavoitteita, jotta motivoidun, hän sanoo Music Finlandin sivuilla.

petepAlunperin rovaniemeläisestä piti tulla ammattilaiskiekkoilija, mutta tuli muusikko. Hän on soittanut pianoa ja tehnyt omia biisejä pienestä pitäen ja opiskellut musiikkia omin päin, mutta 20-vuotiaana hän muutti Helsinkiin opiskelemaan musiikkiteknologiaa Pop & Jazz Konservatorioon.

-Ei siitä paljon apua ollut. Asenteet kaupallista poppia kohtaan näyttävät olevan Suomessa yhä pääsääntöisesti negatiivisia, joten  minun oli pärjättävä omillani, hän sanoo ja vieläkin hänellä on koulu kesken.

Onneksi lahjakas Joonas sai tuottajan  töitä Fried Musicista, jonka omistajiin kuuluu legendaarinen Jukka Immonen, ja hän on päässyt työskentelemään tuoreiden uusien lahjakkuuksien kuten norjalaisen poplaulajan  Julie Berganin kanssa, jonka single Younger on julkaistu juuri Suomessa.

Suurimman osan Joonaksen ajasta vie kuitenkin Isac Elliotin kakkosalbumi, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Yksi hänen suurista haasteista on myös onnistuminen Idols-voittaja Pete Parkkosen kanssa.