Lappilainen lauluntekijä soolouralle

Rovaniemeläinen Jukka Karppinen tunnetaan ansiokkaana lauluntekijänä. Nyt hän astuu ensimmäistä kertaa itse laulajan rooliin ja julkaisee ensisinglensä nimeltään Ajallaan (Magnum Music).

– Biisi herätti tunteet ja tuntui niin omalta, että se oli pakko levyttää itse. Se syntyi viime talvena. Espanjassa vietettyjen vuosien jälkeen kokosin studiolaitteitani ja  jostain säveltämättömien tekstien joukosta leijaili vastaan Niemisen Jannen tekemät sanat ja se oli selvää säveltä heti samana iltana, Jukka kertoo.

Karppisen sävellyksiä ovat levyttäneet vuosien varrella useat tunnetut iskelmäartistit  kuten Arja Koriseva, Marita Taavitsainen, Marion Rung, Lea Laven, Danny ja Rainer Friman.

– Taikakuun Kuuntelen ja Ajoin halki kesä-Suomen sekä Marita Taavitsaisen esittämä Sada vaan, olivat ensimmäiset radiohitit, muistelee Jukka, joka on kynäillyt useita tanssikansaa miellyttäneitä kappaleita myös Souvareille muun muassa Amore Mion ja Ei oo synti, eikä häppee syntyy Lappiin.

Rovaniemen vuosilta Jukka muistetaan esimerkiksi bändeistä Stand Back ja Karppisen Komppiluu.

– Opettajaksi valmistuttua keikkailin Suomi-poppia soittavan bändin kanssa. Soitimme lähinnä mun  biisejä, sellaista Suurlähettiläät-styleä. Homma alkoi kasvaa niin suureksi, että piti päättää lähteäkö keikkailemaan päätoimisesti vai opettajan töihin. Tuntui varmemmalta saada opintolainat maksetuksi ja pienten tyttärien safkat pöytään opettajan pestillä.

–  Mutta musa soi sisälläni. Siispä aloin tehdä lauluja toisille ja nyt lauluja syntyy myös ensi kertaa itselle, Karppinen iloitsee.