Lappilainen ”lännenelokuva” ja Napapiirin Sankarit saivat tukea
Law_of_the_Land

LAW OF THE LAND, Ville Virtanen

Rovaniemeläisen Jussi Hiltusen ohjaama ja käsikirjoittama Law of the Land (Väkivallan miehiä) sai Suomen elokuvasäätiöltä 700 000 euron tuotantotuen.

Nuoreen 31-vuotiaaseen leffantekijään luotetaan, sillä aiemmin Jussi on ohjannut lyhytelokuvia, joista menestynein on  Hiljainen viikko (2012).

Law of the land on nykyaikaan sijoittuva pohjoinen western, jossa eläkkeelle jäänyt syrjäkylän poliisi, jota näyttelee Ville Virtanen, joutuu kahden poikansa väkivaltaiseen ristituleen. Rajankäyntiä elokuvassa käydään paitsi rikoksen ja rangaistuksen, myös Suomen ja Ruotsin rajan välillä.

Jussi Hiltusen ensimmäinen kokopitkä elokuva kuvataan  tänä keväänä pääosin Pohjois-Norjassa. Sen on tuottanut Making Movies Oy, joka oli viime vuonna parrasvaloissa  muun muassa Klaus Härön Miekkailijan myötä.

Ylläksellä kotia pitäneet Napapiirin Sankarit saavat kolmannen osansa. Sen saama tuki on 800 000 euroa.

Pekko Pesosen käsikirjoittamien elokuvien  ensimmäisen osan ohjasi Dome Karukoski, toisen Tero Airaksinen ja kolmannesta vastaa Tiina Lymi.

Suosikkisarjan kolmannessa osassa on luvassa jännitystä ja syvyyttäkin, kun Jussi Vatasen näyttelemä päähahmo etsii Lapista itseään.

Napapiirin Sankarit 3 kuvataan ensi kesänä ja ensi-iltaan se tulee vuonna 2017. Aiemmat osat, jotka molemmat menestyivät loistavasti ja saivat noin 400 000 katselijaa, nähtiin ensimmäisenä  Kino Ylläs-elokuvatapahtumassa. Toivotaan, että kolmaskin.

Muita suuria Suomen elokuvasäätiön myöntämien tukien saajia  olivat Aku Louhimiehen Tuntematon Sotilas, Taneli Mustosen Luokkakokous 2 ja lastenelokuvat  Saara Cantellin  Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen ja Rike Jokelan Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Kerrottakoon vielä, että Mikko Kuparisen käsikirjoittama ja ohjaama Nälkävuosi-elokuva sai kehittämistukea 20 000 euroa. Elokuva perustuu Aki Ollikaisen samannimiseen palkittuun esikoisromaaniin, jonka toimittaja-kirjailija kirjoitti Kolarissa. Vuonna 2012 ilmestyneen Nälkävuosi-kirjan filmatisointi on syyskuussa 2015 perustetun uuden tuotantoyhtiö Lucy Loves Draman ensimmäinen elokuvahanke.