Rovaniemen LAPPI AREENAN pikkujoulutähtiä videoilla

raskastajoulua15c

Huippusuosittu Raskasta Joulua -kiertue starttaa jälleen pikkujoulukauden huomenna Iisalmesta ja Rovaniemen Lappi Areenalle se saapuu 28. marraskuuta.

Yhdestä keikasta vuonna 2003 alkunsa saanut, viime vuonna 10-vuotisjuhlaa viettänyt Raskasta Joulua on kasvanut mittavaksi konserttikonseptiksi, joka on monelle kuulijalle osa joulunajan perinnettä. Kiertueet ovat olleet viime vuosina liki kauttaaltaan loppuunmyytyjä.

Kiertueella nähdään vaihtuvia solisteja ja tänä vuonna Rovaniemellä kuullaan  Tony Kakkoa, Antti Railiota, Ari Koivusta, Ville Tuomea, Antony Parviaista ja Tommi ”Tuple” Salmelaa. Yli kaksituntisissa konserteissa kuullaan ikivihreitä joululauluja rock- ja heavysovituksin sekä valikoituja muita raskaamman rockin helmiä.

Orkesterin rivistöön lukeutuvat koko idean isä kitaristi Erkka Korhonenrumpali Mirka Rantanen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinnen ja kosketinsoittaja Vili Ollila. 

Sopivasti kiertueen alla saapui kauppoihin Raskasta Joulua -unplugged-levy, joka nousi Suomen virallisella albumilistalla heti sijalle 8. Aiemmat neljä julkaistua Raskasta Joulua -levyä ovat kiitäneet huimiin myyntilukuihin saavuttaen niin kulta- kuin platinamyyntirajoja.

Lauantaina 5. joulukuuta (klo 19.00-02.00) Suomea ravisuttavaan ysärikuumeeseen vastataan Parasta ennen! -pikkujoulutapahtumalla Rovaniemellä, kun 1990-luvun suosituimpiin eurodance-artisteihin lukeutuvat esiintyjät saapuvat juhlistamaan suomalaista pikkujouluaikaa mukanaan valtaisa hittikavalkadi.

Suurenluokan pikkujoulutapahtumaan monituhatpäistä yleisöä saapuu tanssittamaan neljä eurodancen kansainvälistä kärkinimeä.

What is Love on kysymys, jolla alkaa samanniminen, Eurodancen suurimpiin klassikoihin lukeutuva jättihitti. Saksan ja Englannin kautta maailman listakärkiin singahtanut, vastustamattoman tarttuva kappale teki samalla sen esittäjästä Haddawaystä eurodancen kiistattoman kuninkaan; vuodessa single oli myynyt huimat yli 2,6 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Saksalainen sotilaalliseen henkeen pukeutunut Captain Jack  nousi maailmanmaineeseen vuonna 1995 Captain Jack –debyyttisinkullaan, jota seurasivat hitit Drill InstructorLittle Boy sekä Soldier, Soldier. Suomesta  hän vastaanotti platinalevyn 1996 ja kultalevyn 1997.

It’s My Life, Hello Africa, No Coke, Sing Hallelujah, One Love, Look Who’s Talking…siinä vain muutama reggaeta ja hip hopia eurodanceen yhdistelevä, ruotsinnigerialaisen Dr. Albanin menestyshiteistä.

Humoristisesta country-tyylistään tunnetuksi tullut ruotsalainen Rednex löi itsensä läpi vuonna 1995, jolloin sen Sex & Violins -albumi nousi listakärkiin Euroopassa. Myös Suomessa yhtyeen hittisinglet kuten Cotton Eye Joe, Old Pop In An Oak ja Wish You Were Here soivat runsaasti radioasemilla ja discoissa. .

Waldo’s People -yhtyeen vaikutus  kotimaiseen elektroniseen tanssimusiikkiin on kiistaton. Waldon eli Marko Reijosen luotsaama yhtye on vetänyt bilekansaa tanssilattioille jo 90-luvulta lähtien. U Drive Me Crazy -jättihitti puolestaan soi aikoinaan säännöllisesti pohjoismaisen MTVmusiikkikanavan rotaatiossa – ensimmäisenä suomalaisbiisinä! Yhtye teki vahvan paluun vuonna 2008, ja valittiin vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun Suomen edustajana vauhdikkaalla Lose Control -kappaleella.

Levylautasen takana häärii myös DJ Matti Airaksinen, YleX-radiokanavan huippusuositun Parasta ennen! -ysäriohjelman vetäjä.

ISKELMÄ LIVE tuo superpikkujoulut Rovaniemelle perjantaina 11. joulukuuta.  Juhlakansan pistää liikkeelle stadioneja huvikseen räjäyttelevä Jari Sillanpää sekä järjettömään suosioon noussut Neljän Suora. Illan ja yön aikana pokoillaan myös Manserockin tahtiin, kun lauteille nousee Eppu Normaali repullinen hittejä mukanaan. 

Sinä ansaitset kaupungin parhaat pikkujoulut ja yleisöä illan aikana pitää lämpimänä myös Iskelmä Live-dj  ja parhaat iskelmät.

Legendaariset Slade, Nazareth ja Smokie saapuvat harvinaiselle yhteiskiertueelle Suomeen joulukuussa. Luvassa on todellinen rockmusiikin ilotulitus kahden konsertin voimin, kun Rockin´ Christmas –kiertue saapuu Rovaniemelle. Tämä rockintäyteinen konsertti pidetään Rovaniemellä lauantaina 12.12. Lappi Areenalla.

Slade on eittämättä yksi maailman tunnetuimmista brittiläisistä rockyhtyeistä. Yhtye on saavuttanut yli 40-vuotisen uransa aikana lukuisia listojen ykkössijoja ympäri maailman. Yhtyeen legendaarisimpia lauluja ovat Get down and get with it, Cum on feel the Noize ja Coz I luv you. Slade nousi ensi kertaa kiertuelavoille vuonna 1966 ja on sen jälkeen jatkanut esiintymisiään väsymättömällä voimalla. Yhtyeessä ovat yhä mukana kaksi sen perustajajäsentä Dave Hill ja Don Powell.

Nazareth perustettiin vuonna ja se kuuluu skottilaisen rockperinteen suurimpiin nimiin. Tässä vuonna 1968 perustetussa yhtyeessä on yhä mukana alkuperäinenbasisti Pete Agnew. Hänen rinnallaan lavalla nähdään laulaja Carl Sentence, kitaristi Jimmy Murrison ja rumpali Lee Agnew. Nazarethin tunnetuimpia levytyksiä on Love hurts.

Smokie perustettiin vuonna 1965 ja se nousi maailmanmaineeseen 1970-luvulla hittibiisillään Living next door to Alice. Yhtyeen muita hittejä ovat myös If You Think How to Love Me, Don’t play your rock ’n’ roll to me sekä Lay back in the arms of someone.