LAPPARI-AREENA Tornion elämystehtaaseen
Lappari

Lapparin toimitusjohtaja Mykkälän mukaan areena tulee suunnilleen rakennuksen keskivaiheille

Kesäkuussa avattiin Tornion Elämystehdas Lapparin katon alle eli vanhan Lapin Kullan kiinteistön tiloihin Duudsonit Activity Park –sisäaktiviteettipuisto. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kävijöitä on ollut yli 12 000. Varsinainen yllätys on se, että ilman suuria markkinointiponnistuksia, lähes puolet kävijöistä oli Ruotsista ja Norjasta. Hieno homma.

Lapparissa ovat toiminnassa jo  myös ravintola Pirttihirmu ja kuntosali Hyvä Fiilis ja syyskuussa aloittaa Tornion Panimo oluen valmistuksen.

Lisäksi Arctic Propertyn kehittämispäälikkö Kaj Kostiander  kertoo Haaparannanlehdelle, että tämän vuoden puolella avataan myös tapahtuma-areena. Se tulee sijaitsemaan lähellä aktiviteettipuistoa ja ravintola Pirttihirmua.

-Suunnittelemme areenaa, jossa konsertit, yritysten tapahtumat ja muuta voidaan järjestää. Samanlaisia tiloja ei ole Tornion keskustassa. Torandassa on tapahtuma-areena, mutta se on vähän toisenlainen ja sen takia uskomme, että molemmille on kysyntää.

Tuhatneliöiseen Lappari-areenaan mahtuu  noin 1500:n hengen yleisö. Monessa suhteessa sopivaa kokoa  Torniolle, sillä areena vetäisi yhdellä kertaa muun muassa 5 loppuunmyytyä Lappia-spektaakkelia tai Kalottjazz & Bluesin koko vuotuisen kävijämäärän.

Minkälaisia konsertteja sitten on tulossa ja kuka järjestää? Elämystehdas Lapparin toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä vastaa sähköpostilla, ettei ko. hankkeesta ole vielä uutta tiedotettavaa.

Torniolaisyrittäjät Reijo Angeria ja Markku Köngäs kuitenkin molemmat kertovat, etteivät he ainakaan ole Lappari-areenalle musiikkiohjelmaa  tuomassa, joten jäämme odottamaan lisätietoja.