Länsirajan sissitrioilta, LAMBS ja RAUBTIER, uudet levyt

RaubtierNeljäs

LAMBSelectriclie

Metallimusiikki voi hyvin TornioHaaparannalla, sillä muutama päivä sitten julkaistiin kaksi todella kuuntelunarvoista kiekkoa.

Lambs-veteraanien seitsemäs albumi Electric Lie, joka  tylyttää ja rynkyttää manalan portteja entistä rankemmin ja Raubtierin Pansargryning, jolla Pär Hulkoff päästää neljännen kerran pedon irti ja  kuljetaan tuhon tietä.

Lambs14Tiukkaa linjaansa jo 20 vuotta pitäneen Lindholmin serkusten (Tuomon, Antin ja Timon) Lambsin historiaan mahtuu jo monenmoista. Ensimmäiset levynsä yhtye julkaisi losangelesilaisen  Devil Doll Recordsin kautta, kiitos Electric Frankensteinin kitaristi Sal Canzonierin. Tieto oli kulkenut netin kautta ja diilin myötä päädyttiin myös parin viikon turneelle Englantiin.

Vuosien varrella  Lambsin biisejä on eksynyt myös moottoripyöräleffoihin ja kansainvälisille kokoelmille ja yhtyeen  albumeita ovat  julkaisseet Devil Dollin jälkeen Maple Cross-yhtyeen isännöimä Verikauha records ja UHO Production, jonka taustalta löytyi muun muassa Atte Blom. Kruununa viimemainitusta yhteistyöstä on raskaan rockin huippumiehen Hiili Hiilesmaan tuottama With Every Bullet So Far.

–  Meidän juttu on ollut aina suora metallinen perusrokki. 1970-1980-lukujen musiikki on kova sana. Biiseissä on kohtia, jotka muistuttavat meitä Lynyrd Skynyrdistä, Motorheadistä, Terveistä Käsistä ja AC/DC:stä. Mitäpä niitä hylkäämään, sanoi basisti Tuomo muutama vuosi sitten ja lausunto pitää kutinsa vieläkin, Electric Lie-levyn kohdalla.

Raubtier2012Oman tiensä kulkija on myös Pär Hulkoffin luoma Raubtier, Haaparannan Rammstein, jonka kaksi vuotta sitten ilmestynyt Från Norrland Till Helvetets Port-albumi nousi jo Ruotsin virallisella listalla sijalle neljä.

Militanttia machomeininkiä uhkuva, ramboilua ja testosteronia tihkuva musiikki tuntuu uppoavan naapureihin. Norrbottenilainen dialekti ja panssarit vyöryvät myös uudella Pansargryning-levyllä.

Pontevaa metallia, johon sekoitetaan iskelmäpoppia ja paksut syntikkamatot tamppaavat kuin Eurodiskossa. Voisi kuvitella, että pian Hulkoff nähdään mukana Ruotsin Euroviisu-mittelöissä, siinä missä Mustasch-Ralfkin.

Metallimusiikin Roger Pontare vai Nordman? Jännä nähdä, mihin suuntaan  Raubtier vie musiikkiaan.

Teollisuusmetallibändin  vastapainona  Pär Hulkoffilla on lannan ja viskintuoksuinen kantriyhtye Bourbon Boys. Molemmat nähdään tänä vuonna myös kotikentällään Haaparannalla.

Raubtier aloittaa laajan Ruotsin kiertueensa Haaparannan Folkets Husiltä 27.2. ja Bourbon Boys esiintyy ensi kesän Classic MotorMeetissä 12.7, joka oli viime vuonna Meri-Lapin suurin kesätapahtuma .