Kuukkeli: Neljä vuorokautta elämää suurempaa viihdettä Ylläksellä
KinoYllaslogo

1. – 4. syyskuuta

kinoyllas16yleisoTaas on se aika vuodesta, kun illat pimenevät tarpeeksi taivasalla pidettäviä elokuvaesityksiä varten.

Ylläksen Ihmisen Rinki on kuin luotu filminäyttämöksi. Valkokankaan takana olevat tunturit näkyvät vielä näytösten alkaessa, mutta nopeasti ne häviävät yön pimeyteen. Toisinaan kankaan takaa nousevat syksyn ensimmäiset revontulet ja vielä useammin tähdet, joskus jopa kuu, ilmaantuvat taivaalle.

Joskus saattaa myös sataa, mutta vain yhden kerran kymmenen vuoden aikana on satanut niin paljon, että kuva on lakannut näkymästä. Sateen sattuessa puetaan päälle sadetakit ja jatketaan katsomista. Näytöksiin on siis syytä varautua hyvin, niin kylmää kuin märkääkin varten.

Toppatakit, kelkkahaalarit, makuupussit, huovat ja sadetakit ovat suotavia varustuksia näytöksissä.

Elokuvan katsominen syksyisen taivaan alla, tunturin kupeessa, maustettuna luonnon omilla tehosteilla, on elämys, joka jää mieleen ja jota ei kannata jättää kokematta.

Uutta ja vanhaa 
taivaan alla

Ihmisen ringin avaus on torstaina 1.9. klo 21.30 viime vuoden hittielokuva. Napapiirin sankarit 3 -elokuvaa odotellessa katsotaan kertauksen vuoksi numero kaksi. Kolmannen elokuvan kuvaukset ovat juuri päättyneet Pallaksen ja Ylläksen maisemissa, joten lisää on luvassa vajaan vuoden kuluttua. Napapiirin sankarit 2 on niin hauska, että sen voi katsoa useampaankin kertaan.

Perjantaina samalla paikalla nähdään kotimaista kauhua, kun Taneli Mustosen paljon kehuja saanut Bodom lävähtää kankaalle. Kauhuelokuvaksi sen ei sanota olevan kovin pelottava, joten ehkä sen uskaltaa jopa mennä katsomaan.

Lauantaina ulkoilmakatsomoon odotetaan paljon perheitä. Kaikenikäisille sallittu,Taavi Vartian ohjaama Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus esitetään Ylläksellä jo ennen sen Suomen ensi-iltaa. On mukavan kutkuttava ja mieleen jäävä kokemus lapsille päästä vanhempien kanssa katsomaan elokuvaa iltapimeässä. Onhan vapaapäivä koulusta, eikä seuraavanakaan aamuna tarvitse sinne herätä.

Sunnuntaina nähdään toinen ennakkonäytös, Saara Cantellin ohjaama Tulen morsian. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo rohkean ja omaperäisen naisen tarinan vuoden 1966 Ahvenanmaalta.

Jokaisena iltana tarjotaan klo 24 alkaen Ihmisen Ringissä toimintaa ja kauhua.Warcraft: The Beginning, Kirottu 2, The Neon Demon sekä The Ones Below – Alakertalaiset. Viimeksi mainitussa brittielokuvassa yhtä pääosaa näyttelee suomalainen Laura Birn.

Cannes-voittaja ja muita laatuelokuvia 

Juho Kuosmasen ohjaama Cannesissa voittanut Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Kino Ylläs on yksi elokuvan ensi-iltanäyttä-
möistä.

Ohjelmistosta löytyy vielä useita tuoreita menestysteoksia, kuten Perdo Almodovarin Julieta. Matt Damon palaa taas Jason Bournen rolissa valkokankaalle Medusa-trillerisarjan viidennessä osassa. Kate Winslet ompelee mekkoja elokuvassa The Dressmaker. Uudessa Ghostbustersissa maailman pelastavat nyt naispuoliset sankarit. Todellinen helmi on Tanna, tositarinaan perustuva romanttinen draamaelokuva, joka on kuvattu Vanuatun saarivaltiossa Tyynellä Valtamerellä.

KinoYllas16rainatkuukkelilogoLue koko juttu täältä: Kino Ylläs 1.-4.9.