Kuukkeli: KINO YLLÄS kuukauden kuluttua

kuukkelilogo

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävä Kino Ylläs-elokuvafestivaali on saamassa jälleen kasaan huikean hienon ohjelmiston.

Ulkoilmanäyttämö Ihmisen Ringin ja luontokeskus Kellokkaan esityksissä on huomioitu elokuvien ystävät monipuolisesti.

Perinteisesti festivaalin tarjonta on painottunut uutuuksiin, ja niin myös tällä kertaa. Ennakkonäytöksinä mukana ovat ainakin Taavi Vartian Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus sekä Sara Cantellin Tulen morsian. Tapahtuman alla ensi-iltansa saaneita elokuvia tulevat olemaan muun muassa suomalaiseen nyrkkeilymaailmaan sijoittuva Juho Kuosmasen Cannes-voittaja Hymyilevä mies, Ari Matikaisen kiitetty dokumentti Sota ja mielenrauha sekä Bodomjärven hirmutekoihin liittyvä Taneli Mustosen Bodom.

– Joku voi ihmetellä miksi Rölli-elokuva esitetään lauantai-iltana Ihmisen Ringissä. Ajatuksena on tarjota elokuva koko perheelle. Koska lapsilla ei ole lauantaina koulua, ja seuraavakin päivä on vapaa, sopii elokuva hyvin iltaan, Pirkko Hietaniemi Kino Ylläksestä kertoo ja muistuttaa uutuus-Röllin tulevan myöhemmin esitettäväksi myös Kellokkaassa.

-Ihmisen Ringin esitykset on ilmoitettu alkavaksi kello 21.15, mutta jos ilma on kirkas, katsotaan jonkin aikaa trailereita, ja elokuva siirtyy pikkuisen myöhemmäksi.

Äänestä suosikkielokuva

Ohjaajavieraiden osalta festivaalin ohjelma on tapahtuman juonnoista huolehtivaa Ari Matikaista lukuunottamatta vielä tässä vaiheessa kesää avoinna.

Yhtenä erikoisuutena tänäkin vuonna ovat kello 24 alkavat kauhu-ja toimintaelokuvat.

Yleisö pääsee vaikuttamaan myös Kino Ylläksen ohjelmistoon äänestämällä tapahtuman Facebook-sivulla sunnuntaina 4.9. esitettävää komediaa. Ehdolla ovat Mandie Fletcherin Todella upeeta, Jon Lucasin ja Scott Mooren Bad Moms sekä Paul Feigin Ghostbusters.

Äänestys tapahtuu kommentoimalla  10.8.mennessä sivulla olevaa suosikkitraileria.

Teksti: JUKKA

PS. Paina ylläolevaa mainosbanneria, niin löydät lisää Kino Ylläs-infoa