Kulttibändi PROMETHEAN julkaisi liven

Suomirockin unohdettu klassikko, kirjoitti Soundi aikanaan kunnianhimoisesta rovaniemeläisbändistä Prometheanista, jonka levyt levisivät ympäri maailman. Yhtye ei saavuttanut sellaisia yleisömääriä kuin Porcupine Tree tai Opeth myöhemmin, mutta yhtyeen 1990-luvun levyt Gazing the Invisible ja Somber Regards eivät myöskään ole jättäneet niitä kuulleita kylmäksi.

Komean paluun, 17 vuoden tauon jälkeen, Promethean teki heinäkuussa Uleåborg Festival of Psychedelia -festareilla Oulussa. Nyt tuo ainutlaatuinen ilta on julkaistu yhdeksän kappaleen mittaisena livealbumina. Singleksi Alive In Uleåborg-kiekolta on lohkaistu biisi  It’s the Light.

 1990-luvun Suomessa Kingston Wallin ohella harva yhtye heilutti progressiivisen rockin lippua tai matkaili psykedeelisten äänikokeilujen siivillä. Napapiirillä Promethean alkoi luoda progressiivista rockia parhaassa 70-luvun hengessä, mutta luoden sitä omista metallijuuristaan käsin ja omalla synkeän melodisella poljennollaan.

PROMETHEAN: Esa Juujärvi, basso, Matti Selin, kitara, Jani Yliniva, kitara, Viljami Jauhiainen, huilu, Timo Iivari, laulu, Jaakko Tuomivaara, koskettimet & Sami Lehtiniemi,  rummut.

SPOTIFY https://open.spotify.com/album/7g9PAX1tXtwMKjoUhvVgyO

DEEZER http://www.deezer.com/album/13802954

APPLE: https://itunes.apple.com/fi/album/alive-in-uleaborg/id1144013380?l=fi