KRISTIAN SMEDS Palsan kimpussa elokuussa
smeds

KRISTIAN SMEDS

PalsajulisteTinkimätön teatterintekijä torniolaissyntyinen Kristian Smeds kutsuu Helsingin juhlaviikoille 23. & 30.8.kurkistamaan kittiläläisen kuvataiteilija Kalervo Palsan (1947—1987) rikkinäiseen sielunmaisemaan.

Esitys kysyy: Mitä on taiteen takana? Esitys vastaa: Siellä on ihminen. Ihmisen kuva.

Monologin Smeds on kirjoittanut yhdessä Rosa Liksomin kanssa ja näytännöt alkavat keskiyön aikaan. Tekijöiden mukaan se on  hullujen ja humalaisten, hinttien ja huorien, hukattujen ja hakattujen, kodittomien ja kadonneiden hetki.

Helsingin kaupunginteatterin näyttämöllä Smedsin kanssa esiintyy kitaristi-säveltäjä Timo Kämäräinen, joka oli mukana muun muassa ohjaaja-näyttelijän edellisessä teatteriproduktiossa Karamazovin veljeksissä.

Kämäräinen kuuluu meidän nuoren polven lahjakkaimpiin kitaristeihin. Viimeisin levy, jolla hän on mukana on Jukka Tolonen-tribuutti. Hänen soittoaan on kuultu myös seuraavien nimien yhteydessä: Toot Toot, Crazy World, Unea, Beagon, Ismo Alanko Säätiö, Pepa Päivinen Quartet, Lauri Porra, Olympia-orkesteri, Mikko Kuustonen, Ville Pusa, WAX, Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesteri, Emmi, UMO Jazz Orchestra ja Jukka Perko.

Rosa Liksom & Kristian Smeds: Palsa- liput

23.8.2014 klo 24:00
30.8.2014 klo 24:00

PS. Pekka Lehdon ohjaama elokuva Kalervo Palsa ja kuriton käsi  tulee vihdoin teattereihin 26. syyskuuta. Ensi kerran se nähtiin viime kesänä Sodankylän elokuvajuhlilla, jonka jälkeen se on kiertänyt festivaaleja ulkomailla.