KORUNDISSA kovaa settiä: Heikki Silvennoinen, Jari Sillanpää, Dave Lindholm, Samuli Putro …

Kulttuuritalo KORUNDI

John Storgårdsin vetämän Lapin kamariorkesterin kotipesässä  Korundissa Rovaniemellä on loppuvuodelle luvassa monenkirjava kevyen musiikin konserttien sarja, joihin kannattaa matkata kauempaakin Lapista. Ohjelmasta löytyy runsaasti tribuutti-konsertteja tyyliin Abba, Esko Rahkonen, Juice Leskinen ja Leevi & Leavings, mutta myös vahvasti elossa olevien artistienkin musiikkia, joista tässä parhaat päältä:

Heikki Silvennoinen (feat. Ida Elina) 16.10. klo 19.00.

Pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen  nähdään pohjoisessa  kera Suomen tunnetuimman komppikaksikon; Anssi Nykänen (rummut) ja Harri Rantanen (basso). Rinnalleen kivikasvoinen trio on saanut myös naiskauneutta, lahjakkaan laulaja-lauluntekijän ja kanteleeensoittaja Ida Elinan, josta on tullut Youtube-ilmiö niin Suomessa kuin maailmallakin. Hän on ahkerasti keikkaileva artisti, joka on kehittänyt Youtube-kitaristien innoittamana oman pop-kanteleensoittotyylinsä ja samalla hänen tekemänsä covereiden on kerrottu ”mullistaneen kantelemusiikin”.

-On hieno päästä kokeilemaan taas jotain ihan uutta. Iida Elina on huippulahjakas musiikko ja tästä tulee taas ihan erilainen kiertue. Uusi soundi ja uudet kujeet, Heikki Silvennoinen kuvailee ja lupaa  kuulijoille uudenlaisia musiikkielämyksiä, sillä kansallissoitin kannel ja blueskitara soivat oikeasti upeasti yhteen.

Jari Sillanpää 18.10. klo 15.00 & 18.00

Jari Sillanpää on yksi maamme valovoimaisimpia solisteja, joka laajan musiikkiohjelmistonsa lisäksi tunnetaan karismaattisena estraditaiteilijana ja loistavana tunteiden tulkitsijana.

Tästä kaikesta kertovat valtava suosio konsertti- ja keikkarintamalla sekä menestyslevyt. Jarin ensilevy Jari Sillanpää, joka ilmestyi vuonna 1996, on edelleen maamme myydyin levy. Viimeisin hitti ”Sinä ansaitset kultaa” oli radioissa vuoden 2015 soitetuin kappale ja Youtubessa sitä on kuunneltu yli 11 miljoonaa kertaa!

Useissa äänestyksissä Sillanpää on valittu Suomen parhaaksi laulajaksi heti Olavi Virran jälleen. Viimeksi Seura-lehden lukijat äänestivät hänet Tangokuninkaista ykköseksi.

Lavalla nähdään laulaja joka viihdyttää, koskettaa ja liikuttaa. Säestyksestä huolehtii lähes akustinen kvartetti, jota johtaa, Petri Somer, joka on tehnyt muun muassa  juuri Jarin viimeisimmän  superhitin Sinä ansaitset kultaa.

-Olen saanut rinnalleni huipputiimin ja odotan konserttikiertuetta innoissani, Jari sanoo ja toivottaa kaikki tervetulleeksi heittäytymään tunnelmien vietäväksi ja nauttimaan rennosta, monipuolisesta musiikillisesta iloittelusta!

Dave Lindholm 6.11. klo 19.00

Dave Lindholm esiintyy marraskuussa ympäri  Suomen pienellä soolokiertueellaan, jonka ainoa Lapin keikka on Korundissa. Kiistatta yhden arvostetuimman suomalaisen musiikintekijän turnee on nimetty osuvasti: Dave Lindholm – Yksin.

Illan ohjelmisto koostuu mestarin sekä suomeksi että englanniksi kirjoittamista lauluista, joita hän on tehnyt jo 1970-luvulta lähtien, ja jotka hän on säilyttänyt mukanaan ohjelmistossa keikoillaan monet vuosikymmenet. Daven ura alkoi vuonna 1971 Ferris-yhtyeen levytyksestä ja jo seuraavana vuonna julkaistiin hänen ensimmäinen sooloalbumi nimellä Iso ”Kynä” Lindholm.

Voi kun riittäis pieni taivas, Pieni ja hento ote, Annan kitaran laulaa vaan ovat lauluja, joita konserteissa tullaan kuulemaan, tai sitten ei. Daven konsertteihin kun liittyy aina tuo yksi hänen tavaramerkkinsä, ennakkoon ei voi sanoa, mitkä laulut kuulijat saavat nautittavakseen.

Samuli Putro 13.11. klo 19.00

Samuli Putro: ” Kirjoitan tätä 18. huhtikuuta. Suomi on poikkeustilassa. On ollut vaikea edistää tulevaisuuteen ja työhön liittyviä asioita. Ne ovat tuntuneet pieniltä viruksen keskellä. Olen kotonani Käpylässä ja kunnossa. Asun yksin ja vuosien aikana olen myös oppinut viihtymään yksinäisyydessä. Silti kaipaan kontaktia ihmisiin, vapaata liikkumista ja pelotonta kesää. Saimme Riku Mattilan kanssa tulevan albumin äänitykset hyvään vaiheeseen ennen kuin maailma muuttui ja sen jälkeen on ollut hiljaista ja epätodellista. Haluan kuitenkin kertoa teille miten ajattelen tulevaisuutta koska uskon että tulevaisuus on.

Teen kiertueen marraskuussa 2020. Kiertue toteutetaan konserttisaleissa ympäri Suomen. Sen nimi on Putro 50. Soitan keikoilla myös uutta musiikkia, sitä mitä Rikun kanssa olemme työstäneet. Haluan tehdä tämän kiertueen koska ajattelen että se naulaa yhden aikakauden loppuneeksi ja myös sen takia että minulla on yksinkertaisesti ikävä teitä. Sovitamme musiikin talojen juhlallisiin puitteisiin ja aion myös kertoa teille itsestäni tavoilla jotka ovat minulle uusia. Enempää en halua paljastaa vielä. En aio markkinoida kiertuetta tässä kohtaa juurikaan tämän enempää koska se ei tuntuisi oikealta. Toivon että olette terveitä ja että teillä on kontakti itsellenne tärkeisiin ihmisiin. ”

Kaikkiin Korundin konsertteihin on vielä paikkoja ja lippuja voi ostaa Korundin lipunmyynnistä. Lippuvaraukset sähköpostilla info(at)korundi.fi tai soittamalla numeroon 016-322 2822. Korundissa on käytössä  Ticketmaster.fi  :n lipunmyyntijärjestelmä .