Kommentti: Onnittelut LÄJÄ ÄIJÄLÄLLE!

Läjä, Lapin Kansan lukijoiden äänestämä Vuosisadan Lappilainen

Jokohan laittaisin autoni perään Terveet Kädet-tarran, jonka Läjältä sain pari vuosikymmentä sitten. Jo kolmas auto menossa hänen tapaamisen jälkeen, mutta olen pelännyt kolhuja.

Nyt Läjä on kuitenkin salonkikelpoinen. Häntä ei enää potkita. Hän on vähän niin kuin Juice, vaikkei Läjän musiikki koskaan tulekkaan syleilemään massoja.

En ole punksukupolven lapsi, mutta musiikin parissa, kun on pyörinyt, Terveisiin Käsiin on aina silloin tällöin törmännyt.

Seisoin Kevyen musiikin katselmuksessa kulttuurisihteerin vieressä, kun TK meuhkasi uransa alkutaipaleella lavalla ja hän viittä vaille katkaisi sähköt.

Kun Läjän 50-vuotispäiviä juhlittiin Hesassa, nostatin Posarin kulttuuripäällikön verenpainetta  ihmetellen, kun Hesari ja Kaleva kirjoittavat isoja juttuja renessanssikuninkaasta, he eivät mitään. Vasta muutamaa vuotta sen jälkeen, kun alettiin vaihtaa juttuja Lapin Kansan kanssa, ilmestyi Petteri Holman isompi kirjoitus Läjän touhuista.

Monesti olen ihmetellyt, ristiriitaisuuksia ja kysynyt vuosikymmenten kuluessa, mikä logiikka tuohonkin liittyy.

Mutta nyt Lapissa on kaikki hyvin: Patsaanpuolikas, oma loossi museolla, Vuosisadan Lappilainen. Seuraavaksi kutsu Presidentin Linnaan ja rantatontti. Mikään ei ole enää Läjälle mahdotonta.

Uskon jopa, että pitkään toivomani, Slim Butlerin jälkeen, bluesin ykkösmedioissa eniten kehuttu lappilaispoppoo Läjän Sultanskin saadaan neitsytkeikalle miehen kotikaupunkiin, Tornioon. (AJ)