Toinen ruotsalainen laulajaikoni LILL-BABS on poissa

LillBabs4Barbro ”Lill-Babs” Svensson oli kuollessaan 80-vuotias. Hän oli rakastettu, kuninkaallisista tavallisiin kansalaisiin. On sanottu, että hän on tavannut kaikki ruotsalaiset.  Yli 60 vuotta showbisneksessä. Uskomaton saavutus!

Bertil Rönnqvist

Haaparantalaismuusikko Bertil Rönnqvist muistelee Lill-Babsia facebook- sivullaan näin:

”Minulla oli ilo soittaa Lill Babsin Världhusissä kolme pääsiäistä 1990-luvulla. Hän oli todellinen artisti, joka antoi kaiken yleisön edessä, oli heitä sata tai tuhat. Hän oli rakastettava persoona, joka joskus väärinymmärrettiin. Energinen ja työtäpelkäämätön nainen.

Hän opetti minulle, että ennen illan esiintymistä, yleisö täytyi toivottaa tervetulleeksi sytyttämällä pöytiin kynttilät. Myöhemmin Lill Babs tuli mukaan ja lauloi kolme laulua, jotka olimme yhdessä harjoitelleet. ”

Lill-Babs aloitti laulajanuransa 15-vuotiaana ja on viettänyt värikkään elämän. Hän on  opettanut Beatles-poikia tanssimaan heidän ensimmäisellä Ruotsin vierailluillaan, kiertänyt Sammy Davies Jr:in kanssa ja häneen ihastui myös Quincy Jones, jonka kerrotaan omistaneen hänelle kauneimman sävellyksensä Midnight sun never sets. Vuonna 1965 häntä on säestänyt  kiertueella jopa Ronnie James Dion bändi Prophets.

Lill-Babsin laulut ovat soineet satoja viikkoja Svensktoppenissa; Klas-Göran, Itsy bitsy, Jag är en tuff brud i lyxförpackning…Hän on ollut kahtena vuonna Saksan toiseksi suosituin laulaja heti Caterina Valenten jälkeen. Hän on laulanut Norjan euroviisuissa ja esiintynyt Anni Mestariampuja-musikaalin pääroolissa, 12 loppuunmyydyssä esityksessä, 100 000 ihmiselle Göteborgissa.