Kohusähkeet: PIRKKA-PEKKA PETELIUS, RolloPOP ja REMU

yksiTorniolaissyntyiseltä Pirkka-Pekka Peteliukselta oli 2000-luvun alussa vaikea saada haastattelua. Hän ei viihtynyt julkisuudessa, istui mieluummin Säihky-yhtiön toimistossa ja teki tv-viihdettä kavereidensa kanssa.

Nykyään on aivan toisin. Petelius heittäytyy kaikkeen, joka tuntuu vähänkin kivalta. Yksi sellainen hyppy ilman laskuvarjoa on Tolkuton Spektaakkeli Hartwall Arenalla 17. helmikuuta 2017, jolloin  Petelius marssittaa lavalle hänen suositut sketsihahmonsa. Muun muassa Herra 47 ja James Potkukelkka ovat paikalla, mutta onko  kohua herättävä Lapin-mies Naima-Aslak mukana sitä  hän ei osaa vielä sanoa, vaan vastaa Iltasanomissa kautta rantain: ”Se mikä on hauskaa, on aina hauskaa. Ilkeä ei tietenkään saa olla. Se ei tietenkään tarkoita, ettei joku asia saattaisi jossain ihmisessä herättää närästystä. Mutta en voi ottaa siitä kokoa ajan painetta. Silloin ei voisi tehdä mitään.”

Tolkuttoman Spektaakkelin liput tulevat myyntiin tänään 5. joulukuuta.  Kaksi ja puoli tuntia väliaikoineen kestävässä esityksessä Peteliuksen lisäksi lavalla nähdään ainakin Sami Hedberg. Shown  ohjaajana toimii Studio Julmahuvista ja Putouksestakin tuttu Jani Volanen ja musiikista vastaa kapellimestari Sami Pitkämö.

rollopopkaksiViime kesänä Rovaniemi yllätti järjestämällä kolme kovan tason festivaalia. Pohjois-Suomen suurin musiikkitapahtuma Simerock juhlittiin sateessa, mutta onneksi se oli ennakkoon loppuunmyyty eli yleisöä 25 000.

Ensikertalaisista,  aikuiselle väelle suunnattu IskelmäKesäRovaniemi onnistui ja keräsi 6000 festivaalivierasta ja on luvannut palata napapiirille myös ensi suvena, mutta Rovaniemen keskuskentällä soinut paikallisin voimin järjestetty RolloPOP epäonnistui.

Lapin Radio uutisoikin äskettäin, että tapahtuman urakoinut yhtiö Rollopop Oy on hakeutunut konkurssiin maksukyvyttömyyden vuoksi.

Jokaisella uudella festivaalilla on toki sisäänajovaiheessa kasvukipunsa, mutta  mitä ilmeisimmin Rovaniemeen ei mahdu kolmea isoa festivaalia  ellei selkeää omaa profiilia ole, sillä RolloPOPin ero Simerockin  tai naapurin, jo vakiintuneen aseman saaneen kemiläisen Satama Open Airin ohjelmistoon oli ohuen ohut.

kolmeremu16Hyviä tarinakirjoja on mukava lukea. Remu on äänessä ja palaa menneeseen omassa kirjassaan. Kirjurina on toiminut Markku Salo  ja kauppa käy kuin siimaa.  Aina näihin mies kun tulee tiettyyn ikään-kirjoihin suhtautuu varauksella. Remu-kirjassakin tarut ja totuudet lyövät häränpyllyä, mutta kun lukuasento on rento ja lukee rivien välistä, tiedonjyviäkin vaskooliin tarttuu.

Remu tyhjentää pajatsonsa,  iskee tylyäkin legendaa ja palaa muun muassa Levin vuoden 1996 koiravaljakko-onnettomuuteen, jonka jälkeen lääkärit uskoivat, ettei Remu enää kävelisi, mutta toisin kävi.

Kirjassaan hän tylyttää niin valokuvaaja Olavi Kaskisuota kuin Hullu Poro Areenan edesmennyttä vetäjää Pekka Saarta. Rokkilegenda kertoo, että heidän piti saada hyvä juttu Leviltä, ei kahden, vaan kahdeksan huskyn kanssa, kun hän ohjaksissa oli ensikertalainen.

”Miten tämmönen juttu voi  tapahtua?”, kysyy Remu kirjassaan ja vastaa:” Mä oon hyväuskonen dorka, yritän kaikkien mieliksi tehdä. Sen takia tulee siipeen. Mä haistoin kuitenkin jotain feelua.”