Kesänäytelmä LEGENDAN LAULUJA on lemmenleikkiä ja Olavi Virran ikivihreitä
OlaviMiraSb

Alli (Mira Sunnari)

” Mulle on tärkeä, että yleisö viihtyy ja saapi nauraakki ja siksi toivonki sulle mukavaa näytelmää.”

Näin kirjoittaa ohjaaja ja käsikirjoittaja Anne Angeria musiikkinäytelmä  Legendan laulujen käsiohjelmassa, joka sai ensi-iltansa tänään Torniossa, ravintola Umpitunnelissa.

VirtaMarkoH1b

Antti (Marko Haapaniemi) ja juoruämmät Hilda (Seija Satokangas) ja Pirkko ( Christa Sjöberg)

Näytelmän tarina vie katselijan 1950-luvulle ja se on rakennettu 100 vuotta sitten syntyneen Olavi Virran laulujen ympärille. Näytelmän tyylinmukaisesti ohjaaja Angeriakin oli pukeutunut äitinsä  mekkoon, kun toivotti täyden salillisen tervetulleeksi.

Kesänäytelmää katsellessa tulivat mieleen vanhat Ansa & Tauno- ja Niskavuori-elokuvat höystettynä rillumareihuumorilla.

VirtaArjaS1

Manta (Arja Sipola)

Näytelmän lemmenpari Mira Sunnari Allina ja Marko Haapaniemi Anttina loistivat niin laulajina kuin näyttelijöinäkin. Iso luuta lakaisi, kun Arja Sipola kipakkana Mantana yritti ohjailla poikansa rakkauselämää ja kellohameet heilahtivat, kun kylän juoruämmät Hilda, Pirkko ja Inkeri (Seija Satokangas, Christa Sjöberg ja Tuula Rajaluoto) lehahtivat lavalle.

Kaikki oli mukavasti balanssissa, mutta Anne oli haalinut kesänäytelmäänsä niin kovan tason laulajia esittämään Olavi Virran klassikoita, että eittämättä laulu vei päähuomion.

Miran, Markon ja Arjan lisäksi näytelmässä oli mukana myös  Juha Alvari. Musiikkinäytelmässä kuultiin laulut Sintaivas, Lennä mun lempeni laulu, Punatukkaiselle tytölleni, Mustasukkaisuutta, Hiljaa yössä ja Sinun silmiesi tähden ja paljon muita.

Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan ja viihtymään. Esityksiä on vielä torstaina 2.7. klo 19.00., perjantaina 3.7. klo 15.00 ja sunnuntaina 5.7. klo 19.00.