Keminmaalainen ROCK DJ SÄNDI ”lämppäröi” Nightwishiä
RocDJSandi

ROCK DJ SÄNDI

Rock DJ Sändillä on edessä viikon päästä elämänsä tärkeimmät esiintymiset. Osana maailmankiertuettaan, kansainvälinen kultakimpaleemme Nightwish soittaa 8. ja 9. kesäkuuta Siljan Baltic Princess -laivalla ja keminmaalainen on saanut pestin risteilyille.

-Kyllä tämä on ehdottomasti tähänastisen urani suurin mahdollisuus. Suunnitelman mukaan soitan kummillakin risteilyillä kahden tunnin setin ennen ja jälkeen Nightwishin, hehkuttaa Sändi ja syystä.

-Toivon tietenkin, että tämä Nightwish-systeemi toimii uutena sytykkeenä. Vuonna 1994 aloitin, mutta haluan jatkaa hommaa erittäin intohimoisesti edelleenkin. Tämä rokkihomma on ominta itseäni, mies vakuuttaa.

Nightwish-risteilyt tehdään reitillä Turku–Tukholma ja jälkimmäiselle matkoista on vielä tilaa. Nightwish esiintyy vuorokauden mittaisen risteilyn aikana kahdesti, menomatkalla koko yhtyeen voimin ja paluumatkalla akustisesti Marco & Troy -duon muodossa. Muita esiintyjiä ovat Bryn Jones ja Steve’n’Seagulls.

– Laivalla meikäläisen soittolistalla ovat satavarmasti Metallican Master of Puppets, Iron Maidenin Fear of the Dark ja In This Momentin Whore, joita paljon toivotaan, mutta biisit valikoituvat kuitenkin aina yleisöreaktioiden mukaan, kertoo Sändi, joka on siitä erikoinen tiskijukka, ettei hän soita biisejä tietokoneelta, vaan risteilylläkin hänellä on mukanaan koko arsenaali 4 salkkua eli 800 levyä.

nightwish-cruiseNightwish-keikat järjestyivät ammattiveljen suosituksen kautta, mutta sana kiirii ja Sändi on saanut jo lisää kyselyjä isommille keikoille.

– Neuvotteluja käydään, mutta niistä ei voi puhua vielä, koska ne eivät ole saletissa, mutta tavoiteeni on olla kesällä 2016 vakiokasvo eri rockfestareilla Suomessa. En nimittäin ymmärrä, että vielä tänäkin päivänä, bändivaihtojen väliajat, niin meillä kuin muuallakin täytetään hiljaisuudella, kun DJ voisi viihdyttää ja pitää tunnelmaa yllä, Sändi ihmettelee.

42-vuotias Rock DJ Sändi alias Sami Karvonen sanoo, että diskomusiikkia soittavia tiskijukkia kasvaa joka oksalla, mutta rock-dj on vielä harvinainen tapaus ja pieni ihmetyksen aihe. Esiintymisiä hänellä on ollut (baarimikon töiden ohella) pääasiassa Meri-Lapissa  ja häneen on törmännyt muun muassa Kemin Corner Inn-ravintolan Törkytorstain vetäjänä.

RocDJSanditatuointi

Kaikkien Iron Maiden-jäsenten singneeraukset on tatuoitu Sändin käsivarsiin. Tässä Steve Harrisin.

Sändi soittaa keikoillaan musiikkia, josta itsekin tykkää, mutta hänellä niin kuin muillakin musiikkityöläisillä, on yksi ylitse muiden ja hänelle se on Iron Maiden.

-13 kertaa olen käynyt bändiä katsomassa siellä sun täällä. Viimeksi viime kesänä Englannin Sonispheressä, jolloin pääsin yhtyeen perustajan basisti Steve Harriksen henkilökohtaisella kutsuvieraslistalla. Hieno reissu ja se oli muuten Iron Maidenin toistaiseksi viimeisin livekeikka, Rock DJ Sändi kertoo.