KATSO TRAILERIT: Suomalaiset uutuuselokuvat tuoreeltaan KINO YLLÄS-tapahtumassa syyskuussa
KinoYllas2promo

Viime vuonna Ihmisen Ringissä katsottiin Napapiirin Sankarit-kakkosta ensimmäisenä, jonka jälkeen sen on nähnyt 400 000 muutakin suomalaista

KinoYllas16xLapin lyhyt kesä alkaa ja päättyy aina hyvän elokuvan parissa. Jos Sodankylän elokuvajuhlilla katsotaan alkukesästä vanhoja klassikoita isossa teltassa, niin Kino Ylläs-tapahtumassa Äkäslompolossa suomalaiset uutuuselokuvat  katsastetaan avoimen taivaan alla  syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Viime vuonna Kino Ylläksessä juhlittiin Napapiirin Sankarit-trilogian kakkososan maailmanensi-iltaa ja tulevana syksynä ulkoilmateatteri Ihmisen Rinki toimii esityspaikkana esimerkiksi ohjaaja Taneli Mustosen uudelle kotimaiselle kauhuelokuvalle, Bodom.  Vuoden 1960 traagisen murhatapauksen innoittaman leffan päätähtenä nähdään räppärisuosikki Mikael Gabriel,  joka parhaillaan on mukana suositun Vain elämää –tv-ohjelman kuvauksissa. Useista ennakkonäytöksistä tunturin juurella nähdään Saara Cantellin historiallinen draama Tulen morsian, joka käsittelee 1600-luvun noitavainoja. Jännitystä, kauhua ja toimintaa on luvassa myös suosittuihin Ihmisen Ringin keskiyönnäytöksiin.

Perheille tarjotaan myös oma iltaseikkailu, kun ohjelmistoon tulee ennakkonäytös syyskuun puolivälissä koko Suomen jakeluun tulevasta, Taavi Vartian ohjaamasta Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus-elokuvasta.

Luontokeskus Kellokkaan vetonaulat ovat Juho Kuosmasen Cannes­-voittaja, nyrkkeilijä Olli Mäestä kertova elokuva Hymyilevä mies ja Kino Ylläs-tapahtuman juontajan, Ari Matikaisen kiitetty dokumentti Sota ja mielenrauha. Kellokkaassa on myös koululais-­ ja lastennäytöksiä.

Yhdestoista Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla ­tapahtuma järjestetään 1.- ­4.9.2016 ja ohjelman valmistumista voi seurata tapahtuman facebook-­sivuilta (banneri-linkki oikealla).

Vastaava järjestäjä on elokuvakerho Napapiirin Sankarit ry.

Lisätiedot: Kino Ylläs, Pirkko Hietaniemi / 0400 466902 /pirkko.hietaniemi@yllas.fi