Kalottjazz-vieras EERO RAITTINEN tuo bluesin Haaparannan yöhön

Blues Night, Folkets Hus, Haaparanta 26.6. klo 21.00 (Fin-time) : Slim Butler Trio feat. Andrew Black, Eero Raittinen Band, Virginia & Skybenders

Kalottjazz15eeroraittinenKeväällä Suomibluesin grand old man Eero Raittista muistettiin  laatuaan ensimmäisellä Finnish Blues Awards-elämäntyöpalkinnolla. Perjantaina 26. kesäkuuta raspikurkku tähdittää  Kalottjazzin perinteistä Blues Nightia Haaparannan Folkets Husillä. Mukanaan hänellä on luottokitaristinsa Jarkka Rissanen ja taustalla häärii liuta bluesin oppilapsia.

Ensimmäisen keikkansa 70-vuotias Eero  teki veljensä Jussin kanssa vappuaattona 1960, jonka jälkeen hän on laulanut kaikkea; poppia, rockia ja iskelmää.  Parhaiten hänet muistetaan iskelmähiteistä Vanha holvikirkko ja Toivotaan, toivotaan  ja progebändi Tasavallan Presidentistä.

Musta rytmimusiikki on kuitenkin hänen lempilapsensa. Bluesista hän on pitänyt aina hyvää huolta. The Noisy Kinda Men ja SF Blues ovat yhtyeitä, joitten kanssa hän on viime vuosina keikkaillut, unohtamatta  lukuisia housebändejä hänen isännöimissä Saariselän Tunturiblueseissa.

Eeron viimeisin albumi  Woodstock on vuodelta 2008. Se tallennettiin Band-legenda Levon Helmin studiolla Woodstockissa, jossa ovat levyttäneet niin Elvis Costello, Eric Clapton kuin Keith Richardskin. Se oli Raittiselle tärkeä reissu. Levyn kappaleiden joukosta löytyy muun muassa Empty club blues, jonka hän laulaa myös ensimmäiselle sooloalbumillaan Eeron Elpee vuodelta 1970, josta löytyy enemmän tarinaa, Eeron kommentein,  TÄÄLTÄ !