KALOTTJAZZ & BLUESIN ohjelma täydentyy pikkuhiljaa
Kalottjazz15

25.- 28.6. 2015

PepewLauriErikssonAiemmin varmistuneiden ruotsalaisen jazzlaulajatar Rigmor Gustafssonin, Toivo Kärjen ikivihreitä laulavan Yonan, bluesin grand old manin Eero Raittisen ja Slim Butler`s Trion lisäksi Kalottjazz & Blues julkistaa uusia artistinimiä.

Pepe goes Nat King Cole

Ehdottomasti palkituin ja kehutuin artisti Suomessa vuonna 2014 oli Pepe Willberg Saimaa-albuminsa vuoksi. Savonlinnan oopperajuhlillakin laulanut Pepe esiintyy Kalottjazzien yhteydessä Petri Laaksosen ja Olli Ahvenlahden kanssa paitsi Alatornion kirkossa, myös Pikisaaressa esittäen Nat King Colen evergreenejä.

Jazzin puolelta kovin kiinnitys on sukupolvet ylittävä poppoo D-Booster, jota on innoittanut  70- ja 80-lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson. Yhtyeestä löytyvät muun muassa kitaristi Jarno Kukkonen, kosketinsoittaja Jussi Fredriksson ja rumpali Markku Ketola, joten mistään hilipiliporukasta ei ole kyse.

Bluesia yössä

Haaparannan Blues Nightin ohjelma on käytännössä valmis. Eero Raittisen osalta sen verran  tarkennusta, että hän saapuu juhlille luottokitaristinsa Jarkka Rissasen kanssa ja heitä säestävät opettaja Markku Raikaslehdon lisäksi Pop & Jazz Konservatorio Lappian ja Oulun konservatorion oppilaat Tuukka Nygård, Joona Pirilä ja Aapo Lehtomäki.

Rovaniemeläisen Slim Butler`s Trion ja jenkkivieras Andrew Blackin lisäksi kuullaan  vielä ruotsalaiskokoonpanoa nimeltä Virginia & Sky Blenders.

Laulua rajalta

Paikallista väriä juhlille tuovat haaparantalaislähtöinen Kati Salo yhdessä 22 Pistepirkon Asko Keräsen kanssa ja paljolti kansamusiikin pohjalta ponnistavat seskaröläismuusikon Tomas Martinin bändi ja rajalla tuttu Rautiaisen pariskunnan Visa Nordica, johon kuuluvat myös ruotsalaisten rakastamat, laulaja Claes Jansson ja kitaristi Anders Färdal.

Norrbottenilainen Evighetens orkester esittää taas Haaparannan Stadsissa muutaman jatsahtavan torniolaaksolaisballadin, suomalaista tangoa, Django Reinhardtia ja rytmejä Balkanilta. He kutsuvat itseään leikkisästi ”Kulttuurien törmäysvirtuooseiksi” !

Lue myös jutut  Eero Raittisesta , Rigmor Gustafssonista  ja  Andrew Blackistä