Kalottjazz & Blues: VIENO KEKKOSEN avajaiskonsertti Tornion Musiikkitalolla tänään!
VienoKekkonen

Vieno Kekkonen & Mika Siekkinen Trio torstaina 26.6. klo 19.30 (FIN) Musiikkitalo,Tornio, 20e / 170 kr

Kalott14mainos

Pajalassa jo pitkään toista kotiaan pitänyt  Suomi-iskelmän grand old lady Vieno Kekkonen aloitti levytysuransa vuonna 1955 Spede Pasasen kannustamana ja takana on jo kolmisensataa levytystä.

Jazzdiggareiden perustamalle Scandia-levy-yhtiölle Vieno levytti kahden  muun kovan Koon Laila Kinnusen ja Brita Koivusen kanssa. Alun perin hänestä piti tulla näyttelijä. Hän on teatterikoulun käynyt ja samaa kurssia kuin Tea Ista ja Ritva Valkama. Hän näytteli vuoden Lahden kaupunginteatterissa ja suurin elokuvarooli oli Hilman Päivissä.

Laulu vei kuitenkin pian mukanaan ja hän keikkaili ahkerasti Jaakko Salon ja Erkki Valasteen orkestereiden solistina. Hänen menestyskappaleitaan olivat  1950- ja 1960-luvuilla muun muassa Tie, Sateenkaaren tuolla puolen, Preerian keltainen ruusu, Sävel rakkauden, Ei koskaan sunnuntaisin, Kesän vihreät lehvät ja Uska Dara.

Myöhemmin Vieno hyödynsi näyttelijän taitojaan  omassa tv-ohjelmassaan ja ravintolashowssaan, jonka uranuurtajiin hän Suomessa kuuluu.

Viime vuosina Kekkonen on vieraillut studiossa enää harvemmin, mutta kun hän kävi läpi Kari Kuuvan arkistoja vuonna 2010 hän törmäsi ”itsensä näköiseen” lauluun Aika virtaa kaihoten , jonka hänelle sovitti muusikko Mika Siekkinen.

Keikkapuolella syksyllä 80 vuotta täyttävä  Vieno on yhä aktiivinen. Omien laulukeikkojen lisäksi  hän esiintyy paljon kahden muun Pirkko Mannolan ja Marjatta Leppäsen kanssa.

Vieno on naimisissa toimittaja Eero Saurin kanssa, joka aloitti kesätoimittajana Pohjois-Suomi-lehdessä Kemissä samoihin aikoihin kuin Vieno laulajan uransa. Sittemmin Sauri toimi pitkään muun muassa Apu-lehden päätoimittajana ja päästyään eläkkeelle alkoi etsiä Vienonsa kanssa ”kesäpaikkaa”. Parin vuoden jälkeen mansikkapaikka löytyi  Ranskan sijaan Pajalasta, jossa he viipyvät vuosi vuodelta pidempään.

Kuuntele Vienon haastattelu Radio Suomessa vuoden takaa: http://ylex.yle.fi/ylex-areena/play/1491873