Kainon poika PPP voitti Levylautakunnan

Näyttelijä-laulaja Pirkka-Pekka Petelius palaa musiikin pariin kolmentoista vuoden tauon jälkeen. Marraskuun 13. päivä julkaistavan albumin ensimmäinen single on nimeltään Unelmat ja haaveet ja se voitti syksyn ensimmäisen YLE Radio Suomen Levylautakunnan, jota tuomaroivat Paavo Lötjönen Apocalypticasta, laulaja Hanna Pakarinen ja musiikkitoimittaja Juha-Pekka Sillanpää.

ppp2Paavo: Onko Willie Nelson opetellut suomea? Ihan häneltä kuulosti. Laulaja oli tarinankertoja ja lyriikat tuli tässä hyvin esiin. Tällainen laulu tarvitsee vahvan musiikillisen pohjan, ja sitä tässä oli. Torvet ja arrit ja soundit kohdillaan.

Hanna: Huh, sieltä rupes tuuppaamaan paljon tarinaa ja informaatiota. Innostuin, kun tajusin että PP laulaa! Hieno tuotanto, bändi soitti komeasti.

J-P: Tätä levyä olen odottanut! Ihan mahtavaa, PP – perhana! Hienoa soittoa, hyvin tuotettu. Tekstissä hieno ajatus, puhutteli tosi hienosti.

Pirkka-Pekka Petelius kertoo ikävöineensä musiikkia jo pitkään.

– Edellisestä omasta levystäni on aikaa, mutta en ole hylännyt tai unohtanut sitä. Olen kuunnellut musiikkia paljon, mutta nyt haluan pitkästä aikaa  takaisin sen sisälle. Minulta on pyydetty uutta levyä jo vaikka kuinka kauan, mutta olen kieltäytynyt tarjouksista järjestelmällisesti Sydäntä ei voi aikatauluttaa. Kaikella on aikansa ja tämän levyn aika on nyt.

Mistä Unelmat ja haaveet sitten kertoo ?

-Juuri siitä mistä nimi antaa ymmärtää. Ja siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä, Petelius sanoo.

Vielä nimeämättömän albumin tuottajina toimivat Sami Pitkämö ja Abdissa ”Mamba” Assefa ja  levyllä on  mukana myös kova joukko jazzmiehiä muun muassa Seppo Kantonen, Teemu Viinikainen ja Jukka Perko, joten priimaa pukkaa.

Ps. PPP on syntynyt Torniossa ja asunut ensimmäiset neljä kuukautta Puuluodossa. Hänen äitinsä Kaino Kyllikki Raappana on kotoisin Kuusiluodosta, jonka kautta hänellä on edelleenkin sukulaisia seudulla.