Kaamosjazzin esiintyjä sai tylyn vastaanoton Saariselällä

Kaksi hienoa albumia tehneen, tunturijazzia soittavan Kuru-yhtyeen liiderin Jarkko Niirasen rakkaus Lappiin koki aikamoisen kolauksen viikonloppuna, kun hän saapui Kaamosjazziin esiintymään ja majapaikkaansa Riekonlinnaan Saariselällä.

Oululaismuusikko Jarkko Niiranen ihmettelee vastaanottoaan Facebookissaan.

– Monenlaista sitä on tullut jo koettua, mutta kerta se on ensimmäinen. Kun tulet keikkapaikalle ja check-in:n yhteydessä henkilökunta sanoo ensimmäisenä, että minun on maksettava ensimmäinen yö käteisellä etukäteen.

– Eish…Tästä ei ole enää kovin pitkä matka siihen, että voi ruveta maksamaan järjestäjille, että saa käydä keikalla ja yleisölle, että vaivautuvat paikalle.

Lappi on laaja maa, mutta ei uskoisi, että palvelu näin härskiksi menee, sillä jatkoakin seurasi.

– Kun täytin lomaketta ja kysyin pitääkö mun täyttää myös puhelinumerotiedot, niin respan tyttö sanoi, että pitää. ”Jos vaikka tarvii soittaa poliisia paikalle.”

– Voi olla että oli läppä tai sitten jollain kaimalla on ollut Riekonlinnassa aika kovat bileet aiemmin.

Jarkko Niiranen ei luonnollisestikaan yöpymistään maksanut, sillä sehän kuuluu festivaalijärjestäjälle, jollei maailmankirjat ole Saariselällä pantu uusiksi.

– Saavat selvitellä keskenään. Katotaan tuleeko vielä lasku perästä, kirjoittaa Niiranen, joka esiintyi Kaamosjazzeissa yhdessä kitaristi Terho Keskitapion kanssa kolmeen eri otteeseen.

Ensimmäinen keikka muuten oli juuri saapumisiltana kyseisessä Riekonlinnassa yhdessä M. A. Nummisen Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin kanssa, joten mahtoi muusikolla olla hyvät fiilikset esiintyä.