JORI HULKKOSELLE jo toinen merkittävä ehdokkuus! Onnea!

Jori Hulkkonen on Emma-ehdokkaana Vuoden Elektroninen Musiikki-kategoriassa!  Ainoana lappilaisena muuten koko gaalassa!

Kun onnittelen häntä ja kysyn, milloin häntä nähdään keikoilla pohjoisessa, esimerkiksi kotikaupungissaan Kemissä, hän vastaa:” Mielelläni useamminkin kävisin Lapissa. Levillä olin keväällä 2018, mutta Kemissä olen esiintynyt viimeksi kirjastossa joskus vuosituhannen alussa, Jori muistelee.

Perusrokkaavassa Kemissä Jori oli ”syntyessään”outo lintu, joka löysi innostuksen omaan musiikkiin Ruotsin radion P3-kanavalta. Nyt hän on kansainvälisesti arvostettu nimi ja sitä osoittaa tälle vuodelle myös Nordic Music Prize-ehdokkuus albumistaan Simple Music for Complicated People. Voiton pohjoismaiden parhaasta pitkäsoitosta vei kuitenkin ruotsalainen Robyn Honey-levytyksestään.

Jori on uskomattoman tuottelias ja perässä on vaikea pysyä. Hienoa ja mielikuvitusrikasta musiikkia. Se ei ole teknoa vain tanssilattialle, vaan musaa, jota ilokseen myös kuuntelee. Hyvin elokuvallista. Mielenkiinnolla odottaakin, milloin Jorin musiikkia kuullaan valkokankaalla.

Jori Hulkkosesta ja Wimme Saaresta taisivat olla ensimmäiset musiikkijuttuni, kun aloin kirjoittaa pohjoisesta Iltalehteen. Mielenkiintoiset persoonat ja heidän erinlainen musiikki kiinnosti silloin medioita. Kivaa aikaa kirjoittaa.