Joni, Uuden Musiikin Kilpailija Pellon Sirkkakoskelta

Joni Saukkoriipi soittaa koskettimia Iina Salinin discopopbiisissä Last night, joka on mukana Uuden Musiikin Kilpailussa.

– Tutustuin Iinaan viime kesänä. Hän oli laulamassa taustoja meidän 10-henkisen Nancy Universe & The Kitchen-yhtyeen Pori Jazz-keikalla.

– Iina kyseli minua silloin bändiinsä ja kohta sitä oltiin soittamassa jo Uuden Musiikin Kilpailussa.

Lappilaislähtöiselle Joni Saukkoriipille UMK-keikka on yksi keikka muiden joukossa, sillä nykyisin Helsingissä asuva muusikko on monessa mukana.

– Kaikki musa missä improvisointi on oleellisesti läsnä, on kyllä meikäläisen makhuun. Jazz on lähinnä syäntä. Olis` mahtavaa, jos jazzilla vois ellää, mutta Suomessa se on kyllä kiven takana,  pohdiskelee Joni, jolla on kahden viehättävän naisen kanssa jazztrio Havu. Se on julkaissut toistaiseksi kaksi joululevyä, jotka sisältävät Jonin uudelleen sovittamia tunnettuja joululauluja, mutta tänä vuonna Saukkoriipi alkaa kirjoittaa uusia kappaleita yhtyeelle ja Suomen kiertuekin on mielessä. Lisäksi hän on päässyt soittamaan mielimusiikkiaan Jyväskylä Big Bandin pianistina.

Joni on opiskellut klassista musiikkia Oulussa, pop- & jazzmuusikoksi Jyväskylässä ja kahden vuoden päästä hän valmistuu musiikkipedagogiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta, joten Jonista varmaan kuullaan tulevaisuudessa.

– Mulla lähti musisointi käynthiin jo kläppinä Sirkkakoskella. Soittelin korvakuulolta piisejä kasettien ja levyjen mukana.

– Omaa musaa olen tehnyt koko nuoren ikäni. Tällä hetkellä mulla on pari bändiä biisintekovaiheissa ja Liisa & Dem Babies-bändiltä tuli Two Roads-ep ulos loppuvuesta 2012 ja soulmama, Taru Ratilaisen (Voice of Finland-kisasta tuttu) kipparoimalle Nancy Universe & The Kirchenille alethaan työstähmään lissää biisejä, Saukkoriipi kertoo ja lisää joukkoon vielä bilebändi Korpatshown, jolla on takana parisataa keikkaa www.korpatshow.com .

Mutta miten Iina Salinin Last Night-biisin käy Uuden Musiikin Kilpailussa, se selviää ensimmäisessä esikarsinnassa YLE TV2:lla torstaina 17. tammikuuta klo 21.00. Iina yhtyeineen on koko ohjelman ensimmäisenä esiintyjänä.

 http://www.youtube.com/watch?v=KSzUp0zb9kI