Jiihaa! Pajalalaiset countrytähti Doug Seegersin kyytiin!

Yhdessä yössä laulullaan Going down the river ruotsalaisten sydämet valloittanut, kultaa ja platinaa kahminut ja nyt myös jenkeissä Americana-palkinnosta kisaava  nashvilleläinen countrylaulaja Doug Seegers kiertää kesällä Ruotsia ja Norjaa.

Hänen taustabändiinsä  on kiinnitetty kaksi pajalalaislähtöistä muusikkoa  kitaristi Örjan Mäki ja rumpali Simon Wilhelmsson, joka tunnetaan parhaiten Raj-Raj Bandista.

Örjanille tähtien säestäminen on jo tuttua puuhaa. Hän on päässyt keikkailemaan monien arvostamiensa amerikkalaismuusikoiden muun muassa Chip Taylorin, John Platanian, Will Kimbroughin ja Lazy Lesterin kanssa.

Orjan1

Örjan Mäki

Suurelta osin se on seurausta  Tornionlaakson kovimman rootsbändin kiirunalaisen  Willy Clay Bandin menestyksestä. Osansa on ollut myös yhtyeen ”yhteen hiileen puhaltavalla” levy-yhtiöllä Rootsylla, joka on yhteinen nimittäjä myös countrylaulaja Doug Seegersinkin kanssa.

Willy Clay Band teki esikoislevynsä Rebecca Driven Nashvillessä ja mukana oli muun muassa The Band-legenda Garth Hudson ja stilikan soiton mestari Bucky Baxter. Yhtyeen albumi  Blue nousi aikanaan Ruotsin Top 20-listalle ja single Mighty good time Svensktoppeniin, mutta sen jälkeen yhtyeen soittajat ovat keikkailleet vähän kukin tahollaan.

Örjan tekee keikkaa Etelä-Ruotsista käsin ja yksi hänen proggiksistaan on Favourite Hippies, jonka albumin myös Väylän Pyörre arvosteli.

Suomen puolella Örjan on esiintynyt paljon Ylläs Jazz Bluesissa muun muassa Ville Leppäsen kanssa. Hänet muistetaan myös yhtyeistä Brickyard ja Kiruna X-press.

”Right On! När Örjan Mäki sätter sig med sin pedal steel är man, åtminstone i sinnet och tankarna, någonstans i west Texas på en honky tonk bar. Yeah!” ( Rolf Nilsén- Norrbottens-Kuriren)