Jenkkierotiikkaa, ANASTACIA ja HAYSEED DIXIE, Qstockiiin ja paljon muuta

qstock16Oulun Qstock-festivaali valottaa ensi kesän ohjelmaansa julkistamalla lähes 30 artistia.

Amerikkalainen yli 20 miljoonaa albumia myynyt Anastacia nähdään Qstockissa. Upeaääninen naisartisti tunnetaan esimerkiksi hiteistään Left outside alone, I’​m outta love ja Paid my dues. Yhdysvalloista saapuu muitakin mielenkiintoisia tuttavuuksia, kun rockgrass-musiikin edelläkävijä Hayseed Dixie ovat vahvistanut tulonsa. Rapakon takaa saapuu myös lahjakas laulaja-lauluntekijä Lissie.

Englantilainen ​The Prodigy on jo tuttu vieras isojen eurooppalaisten festivaalien pääesiintyjänä. Nyt tämä yksi maailman suosituimmista konemusiikin pioneereista tuo näyttävän show’nsa Qstockin lauantai-iltaan. The Prodigyn suosituimpia kappaleita ovat muiden muassa Voodoo people, Firestarter, Breathe, Smack my bitch up, Invaders must die ja Omen. Oulun-keikka on yhtyeelle ainoa Suomen suvessa.

Länsinaapurista saadaan odotettu vieras, kun The Cardigans palaa Qstockiin kymmenen vuoden jälkeen. Hurmaavan Nina Perssonin tähdittämä The Cardigans on yksi Ruotsin menestyneimpiä pop-yhtyeitä.

Kotimaisittain Qstockin ohjelman helmiä ovat Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Children Of Bodom ja Sirkusteltassa akustisen keikan soittava Sonata Arctica.

Muita kotimaisia esiintyjiä ovat suursuosioon ponnahtanut SANNI, kolmen vuoden tauolta menestyksekkäästi palannut Chisu, vuoden yhtyeen Emma-palkinnon pokannut JVG, ensimmäistä kertaa Qstockissa nähtävä Robin, superlahjakas Vesala, ja suuren taustabändin kanssa esiintyvä Elastinen.

Lisäksi Qstockissa esiintyvät Amorphis, Michael Monroe, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Nikke Ankara, Maj Karma, Lost Society, Olavi Uusivirta, Lucas, Anssi Kela, Diablo, Kasmir, Steve’n’Seagulls, Scandinavian Music Group ja Heavyweight Dj’s.

Aikaisemmin julkistettuja esiintyjä ovat Suomen suosituin rap-artisti Cheek ja ruotsalainen tunnelmallisen progemetallin mestari Opeth. Ohjelmaa täydennetään niin ulkomaisilla kuin kotimaisillakin esiintyjillä kevään mittaan.

Qstockin kevätlipunmyynti käynnistyy tänään torstaina. Tarkemmat tiedot lipunmyynnistä festivaalin nettisivuilta www.qstock.fi/liput .

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.–30.7.2016. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.