Jazzin Finnkampen-tunnelmaa Torniossa

Jaska Lukkarinen

Suomen tunnetuimpiin jazzrumpaleihin kuuluva Jaska Lukkarinen sekä Ruotsin modernin kitarasoundin ykkösnimi Hans Olding tekevät yhteiskiertueen basisti Mattias Welinin ja tenorisaksofonisti Karl-Martin Almqvistin kanssa. Tornion Musiikkitalolla yhtye esiintyy 29.11. klo 19.00.

Ensi keväänä debyyttilevynsä äänittävä Jaska Lukkarinen-Hans Olding Quartet pyrkii tasoittamaan vanhoja Suomi-Ruotsi maaottelun ennakkoasenteita, taisteluperinnettä kuitenkaan kokonaan hylkäämättä.

Vahvassa yhteissoitossa ennakkoluuloton uudistusmieli nivoutuu ruotsalaisille ja suomalaisille muusikoille yhteiseen jazzmusiikin tradition tuntemukseen. Lukkarisen ja Oldingin kauniit mutta myös aggressiiviset sävellykset rikkovat jazzille tyypillisen rytmiikan tahtilajeilla ja epäsäännöllisyyksillä ja komplisoivat perinteisiä harmoniakulkuja.

Hans Olding

– Lähellä oleva Ruotsi on täynnä loistavia jazzmuusikoita, joten tällaista musiikillista kanssakäymistä pitäisi aktiivisesti harrastaa ja mahdollisuuksien mukaan lisätä, Lukkarinen sanoo.

Jaakko ”Jaska” Lukkarinen kuuluu Suomen kysytyimpiin rumpaleihin. Hänet on 10-vuotisellaurallaan valittu Sony Jazz-palkinnon saajaksi 2008 ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2009 ja hänen soittoaan voi kuulla oman Jaska Lukkarinen Trion lisäksi muun muassa Dalindèon, Honey B & the T-Bonesin,Jukka Eskola Quintetin ja Ricky Tick Big Bandin riveissä.

Hans Olding taas on Ruotsin tunnetuimpia jazzkitaristeja ja kiertää aktiivisesti ympäri Eurooppaa. Palkittu Olding on oman yhtyeensä Hans Olding Quartetin lisäksi soittanut useiden tunnettujen eurooppalaisten muusikoiden kanssa. Olding on myös perustanut arvostettuun asemaan nousseen El Dingo -levy-yhtiön ja levittänyt omalle merkilleen lukuisia kiitettyjä albumeja.