ISKELMÄPARATIISI-laulukilpailu starttaa Meri-Lapista

 

Iskelmäparatiisi-laulukilpailu etsii laulajia iskelmämusiikin eri alueilta, niin iskelmän, kuin perinteisemmänkin tanssi-iskelmän saralta. Kilpailun on tarkoitus antaa uusille kyvyille ponnahduslauta, mutta jo pidempään musiikkialalla olleillekin, se antaa uutta potkua uraan. Kilpailussa on kaksi sarjaa, erikseen miehille ja naisille.

Uudistuneen laulukilpailun alkukarsinnat järjestetään helmi-huhtikuussa  ympäri Suomen. Kilpailun eri kilpailuvaiheita toteutetaan alkukarsintojen jälkeen verkossa ja mm. loppukilpailut striimataan suorana lähetyksenä.

Semifinaali kilpaillaan 20.5. Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylässä. Voittajat selviävät 10.6. Iskelmäparatiisi-festivaalien yhteydessä järjestettävässä finaalissa.

Kaksipäiväinen Iskelmäparatiisi-festivaali järjestetään 9. – 10.6. Ikaalisten Kylpylässä ja Kyrösjärven ranta-alueilla, ja sen tähtinä nähdään mittava joukko eturivin iskelmä- ja pop-artisteja.

Monien perinteikkäiden kotimaisten iskelmälaulukilpailujen lopetettua uusien kykyjen etsinnän, on tämän tyyppiselle laulukilpailulle koettu olevan kysyntää. Finaalissa ammattituomaristo valitsee kaksi voittajaa, erikseen miesten ja naisten sarjasta. Voittajilla on mahdollisuus ohjelmatoimisto- ja levytyssopimukseen MagnumLiven kanssa.

– Näin laajoja valtakunnallisia laulukilpailuita on lopulta vähän, joissa jo alkukarsinnassa esiinnytään livenä. Kilpailumme eteläisin paikka on Salo ja pohjoisin Rovaniemi. Emme hae pelkästään huippulaulajaa vaan viihdyttäjää, jonka esiintyminen yleisön edessä on luontevaa. Vaikka esiintyminen ei olisi niin tuttua, tämä on loistava paikka tulla kokeilemaan, ja jo alkukarsinnoissa joillekin paikkakunnille on tulossa viihdemaailmasta tuttuja nimiä antamaan esiintymisvinkkejä jatkoon selvinneille.

Muista kilpailuista poiketen haluamme panostaa verkkoon ja katsoa, kuinka laajan tavoittavuuden saamme eri verkkokanavien kautta. Sarjojen voittajat tulevat saamaan koulutus- ja materiaalipaketin, jolla autetaan viihdyttäjiä viemään uraansa eteenpäin, kertoo kilpailun operatiivisesta tuottamisesta vastaava Jukka Töyli.

Ensimmäinen Iskelmäparatiisi-alkukarsinnat käydään Meri-Lapissa, perjantaina 3. 2. Kemissä (Old Gringo) ja 4.2. Torniossa (Wanha Mestari). Rovaniemellä karinta tapahtuu 11.2. (Wanha Mestari).

Alkukarsintoihin osallistuvan kannattaa ilmoittautua ennakkoon tapahtuman nettisivujen kautta, mutta myös paikan päällä voi ilmoittautua.

Kilpailun järjestää Restel yhteistyössä DigiBar ja MagnumLive.

Lisätiedot: www.iskelmaparatiisi.fi