Inga joikaa kemiläisille ja Kepa kitaroi Bluesministerille

IngaJuuso

Vahvaääninen Inga Juuso on yksi arvostetuimmista perinteisen joiun taitajista Saamenmaassa. Häneltä oppia on saanut muun muassa Mari Boine.

Inga esiintyy Bárut -trion kanssa perjantaina 25.10. klo 22.00. Kemin Ankkurissa. Yhtye esittää musiikkia Norjan Grammylläkin palkitulta albumilta Bálggis.

Luvassa on varsin eksoottinen ilta, sillä joikuun sekoitetaan musiikkia eri puolilta maailmaa, aina bluesista mongolialaiseen kurkkulauluun asti.

67-vuotiaan Juuson rinnalla normaalisti esiintyvät perkussionisti Martin Smidt sekä multi-instrumentalisti ja laulaja Asbjørn Berson, mutta nyt ryhmää on vahvistettu kolmella muusikolla, Mari Boinen bändistäkin tutulla basisti Svein Schultzilla, didgeridoota soittavalla Audun Eriksenillä ja Hildegunn Øisethillä, jonka instrumentit ovat pässin sarvi ja trumpetti.

KatmanduBB

KATMANDU BLUES BAND Intian Mumbaissa: Olli (vas.), Robban, Juho & Kepa

YLE Radio Suomen Bluesministerin housebändinä on ensi maanantaina 21.10. klo 20.00. superkokoonpano Katmandu Blues Band. Livelähetys tulee suorana Helsingin Juttutuvan Ghetto Blues-klubilta.

Katmandu Blues Band sai alkunsa erikoisesti, sillä se teki neitsytkeikkansa vuonna 2012 Nepalissa järjestetyssä Himalayan Blues Festival -tapahtumassa.

Yhtye edustaa tyylillisesti ns. juke joint -bluesia, jonka toinen jalka on Syvän Etelän maalikylien soittojuottoloissa ja toinen Missisipin delta-alueen turpeessa.

Tanakasti pohjalainen Katmandu Blues Band muodostuu tutuista Suomi-bluesin tekijämiehistä. Wentus Blues Bandistä ovat mukana laulaja Juho Kinaret ja basisti Robban Hagnäs ja Mighty Shittystä rumpali-huuliharpisti Olli Ontronen, mutta löytyypä joukosta täysiverinen lappilainenkin, nykyisin Oulussa vaikuttava kitaristi Kepa Härkönen, jonka lukuisista bändeistä parhaiten tunnetaan varmasti Wristshakers Rovaniemeltä.