HUOJUVA LATO ystävineen teki tribuutin Suomi-kantrille, mukana muun muassa Froikkari-Pekka ja hänen Rovaniemi-laulunsa

Suomen suosituin kantribändi, pohjoiskarjalainen Huojuva lato ystävineen on tehnyt hienon tribuuttilevyn  kotimaiselle kantrille nimeltään Takkulan baari.

Yhtye ei ole lähtenyt päivittämään tai kilpailemaan alkuperäisversioiden kanssa, vaan Huojuva Lato tekee sen omalla tunnistettavalla tavallaan, Rakkaus ja juuret-hengessä, eikä kantriin  suhtauduta puristisesti.

-On vähän rokkia, vähän iskelmää, Kotisaunan lauteilla western swingiä, Päättömässä pollessa länsirannikon psykedeliaa ja niin edelleen. Lähdettiin tekemään ilahduttavaa, lämminhenkistä levyä, jolla olisi sukupolvien kohtaamisen ja baari-illan tunnelma, yhtyeen pomo Suonna Kononen kuvailee.

Takkulan baari-levy on omistettu  äskettäin edesmenneelle  Freud Marx Engels & Jung -laulaja Pekka Myllykoskelle, jonka viimeiset nauhoitukset  railakkaat Kantripaskaa ja Särkynytsydämiset(viekää minut baariin)  plus vaikuttava Tuuli puita taivuttaa kuullaan levyllä.

Viimemainittua Suonna on esittänyt  yhdessä Pekan kanssa duettona  mies ja kitara-pohjalta kuusamolaisisoisänsä kirjailija Reino Rinteen muistoksi järjestetyissä konserteissa vuonna 2013.

– Halusin saman paljauden tallentuvan tähän versioon, niinpä rummut ja sähkökitara jätettiin pois. Tuuli puita taivuttaa on Pekan soololevyjen ihastuttavimpia kappaleita. Myllykoski on siirtänyt Joe Elyn Because of the wind- tekstin näyttämön Texasin rajamailta Lappiin, Corpus Christista Rovaniemelle.

Pekan lisäksi levyllä vierailee myös Froikkareiden Arto ”Pilli” Pajukallio ja suomalaisen kantrin grand old man Jussi Raittinen, Mikko Alatalo, Petri Petterson ja Nääsvillen Veljesten Kapa Ahonen.

Takkulan baari julkaistaan 12-biisin LP-versiona ja neljällä lisäkappaleella varustettuna CD:nä 30. kesäkuuta.


CD-kappaleet

1.  Takkulan baari  vieraana Jussi Raittinen
2.  Pohojanmaan junasa vieraana Mikko Alatalo
3.  Tuuli puita taivuttaa vieraana Pekka Myllykoski
4.  Yksi vain ei tuu vieraana Kapa Ahonen
5.  Päättömällä pollella vieraana Petri Pettersson
6.  Kantri  vieraana Pilli Pajukallio
7.  Vanha rokkistara vieraana Jussi Raittinen
8.  Särkynytsydämiset (viekää minut baariin) vieraana Pekka Myllykoski
9.  Taksin taustapeili vieraana Kapa Ahonen
10. Radiosta kuulet sen vieraana Kapa Ahonen

11. Maalaismaisema vieraana Petri Pettersson
12. Jos kaiken alkaa voisin uudelleen vieraana Kapa Ahonen
13. Kotisaunan lauteilla vieraana Mikko Alatalo
14. Vanha kaarti ieraana Pilli Pajukallio
15. Kantripaskaa vieraana Pekka Myllykoski

16. Herran huosta kaiken kantaa (5.03) vieraana Jussi Raittinen