HEP STARSin 50-vuotisjuhlakiertue Kalixiin

hepstarstars_cadillacKukapa ei muistaisi Hep Starsin 1960-luvun lauluja Sunny Girl, Wedding, Cadillac, Farmer John, Malaika ja Consolation, jotka olivat suosittuja niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

50 vuotta sitten Hep Stars aiheutti ensimmäisenä popbändinä todellista hysteriaa Ruotsissa ja sen laulut keikkuivat  kaikilla mahdollisilla listoilla. Jotain yhtyeen suuresta suosiosta kertonee se, että esimerkiksi vuonna 1965 Hep Starsilla oli kolme kappaletta Tio i Topissa; Farmer John ykkösenä, Cadillac kakkosena ja A Tribute To Buddy Holly nelosena. Rintaman rikkoi vain the Beatles, joka oli kolmantena laululla Ticket To Ride. Tai, että vuoden 1966 tilastojen mukaan Ruotsin levyjen kokonaismyynnistä 10 prosenttia oli Hep Starsin musiikin ansiota.

Tänä keväänä Hep Stars nähdään juhlakiertueella Pohjois-Ruotsissa. Kiirunan, Malmivaaran, Jokkmokkin ja Piittimen lisäksi yhtyettä kuullaan  Kalixin Folket Husillä  7. maaliskuuta. Kaksituntinen konsertti sisältää vanhojen hittikappaleiden lisäksi muun muassa tositarinoita ja harvinaista filmimateriaalia Hep Starsin uran varrelta.

Hep Stars  esiintyy kokoonpanossa: Svenne Hedlund (laulu), Todde Stoor (kitara), Bengan Arenblad (urut), Joffe Enbom (basso) ja Totte Päivärinta (rummut).

50-vuotisjuhlien kunniaksi Ulf Stjernbon levy-yhtiö Hep House Records julkaisi pari viikkoa sitten yhtyeeltä albumin The Hep Stars 50th Anniversary, joka sisältää uudelleen levytettyjä Hep Stars-hittejä, muutaman Elvis-biisin ja yhden Per Gesslen kappaleen. Albumin on tuottanut Mats MP Persson (Gyllene Tider).

Ennakkoliput: Kalix Folkets Hus (Suomesta puh. 990 46 923-16605)