Henrik Niva från Jänkis släpper dubbelsingel
Efter några år i storstaden återvände Henrik Niva till sin släktgård i den avlägsna byn Jänkisjärvi i Övertorneå, precis mitt på Polcirkeln. Han högg ved, bastade och skrev musik vilket resulterade i ett album.
Inspelningen gjordes live i den anrika Cosmos Studios i Stockholm med ambitionen om ett albumsläpp, men något kom i vägen. Det var då och nu är nu. I samarbete med Saturday Enterprise släpps nu en dubbelsingel!

Our Love Club är en av dessa låtar och behandlar det svåra med kärlek på distans. Jänkis ligger långt ifrån det mesta. Hopp, förtvivlan och frustration. Hur kärlek, något som borde vara enkelt, kan bli så komplicerat.

Humility Parade, den andra låten, är en dramatisk historia som Henrik skrivit tillsammans med Ian Peres (Wolfmother).

Under Henriks år i Australien startade han ett band tillsammans med Ian och ett par andra killar. Tiden fylldes med många livespelningar och långa studiosessioner och ett album hann se dagens ljus.

Efter två år var Henrik tvungen att flytta tillbaka till Sverige och deras vägar skildes åt. De gav varandra ett löfte om att en gång i framtiden spela tillsammans igen. Och med hjälp av teknikens under har de nu förenats i låten Humility Parade, från varsin del av planeten. Nu återstår bara att få se dem dela samma scen igen.

 Du kan lyssna låtar här: https://www.dropbox.com/sh/2l9i0kuzat2ste5/8zlyOT20bY/Music