HELSINKI: Andy McCoyn tauluja ja Wigwamin ja Jukka Tolosen musiikkia

AndyMccoynayttely2

A Weekend Extravaganza Featuring The Colorful Artwork Of Andy McCoy-nimellä kulkee pelkosenniemen Antin toinen taidenäyttely Helsingin Kaapelitehtaalla 20.-22.syyskuuta. Mukana on myös Lamppu Laamasen valokuvia ja Tarmo Muttosen maalauksia.

Andy McCoy viihdyttää näyttelyyleisöä joka päivä flamencokitaroinnillaan, joten ei kannata missata taidenautintoa. Näyttely on avoinna pe-la 13.00–21.00 ja su 13.00–18.00

Musiikin lisäksi Andyn suuri intohimo on aina ollut maalaaminen. Kun hän tapasi hollantilaisen taidemyyjän Ivo de Langen, hän löysi sielun veljen, jolla oli sama maku ja näkemys asioihin kuin hänellä. Kaapelitehtaalle koottiin yhdessä vuonna 2010 McCoy Hits Canvas, jossa Andyn maalauksia oli ensi kertaa esillä. Tauluja nähtiin myös Pyhätunturin Ruskaswingin yhteydessä, jossa McCoylla oli myös keikka.

Entisen Hanoi Rocks-legendan elämää voi seurata tällä hetkellä Subin julkkis-Big Brotherissa, mutta uutta musiikkiakin on luvassa. Ensi vuoden puolella julkaistaan Andyn oma sooloalbumi ja hänen nykyisen bändinsä Grease Helmetin kakkoslevy on myös valmistumassa.

Vuosi sittenhän McCoy eksyi jammailemaan yhtyeen kanssa ja loppujen lopuksi Andy kirjoitti suuren osan yhtyeen debyyttilevyn kappaleista ja vastasi tietysti myös levyn kansitaiteesta.

Wigrekkumosse

Wigwamin Rekku ja Mosse 1975

Suomalaisen progressiivisen rockin uranuurtajan Wigwamin comeback-keikkoja on odoteltu pitkään. Avain lukkoon on kesällä taiteilijaeläkkeen saanut maestro Jim Pembroke, joka asustaa tätä nykyä rapakon takana.

Helsingin Kapsäkin teatterisalissa odotuksen tuskaa lievennetään 26. & 27.9. klo 19.00, jolloin Wigwamin jäsenet ystävineen esittävät tuttuja ja tuntemattomia helmiä yhtyeen tuotannosta.

Wigwam oli 1970-luvulla suomalaisen rockin merkittävimpiä bändejä ja Kapsäkin Wigwam Revisited!– keikkojen kokoonpanossa on mukana kolme jäsentä yhtyeen 70-luvun toisesta kokoonpanosta, nimittäin Rekku Rechardt , Jukka Gustavson ja Måns Groundstroem. Lisäksi yhtyeeseen kuuluvat Mikko Rintanen, Jan Noponen, Pekka Nylund, ja Puka Oinonen.

Konsertin kesto on 1 h 30 min ja lippuja saa Kapsäkistä (liput@kapsakki.fi) 24 € ja Lippupisteestä alk. 26,50 €

tolo1

Jukka Tolosen musiikkia kuullaan Helsingin Savoy-teatterissa 17.11. klo 18.00.

Joukko nuoremman polven suomalaisia huippukitaristeja ja -muusikoita kunnioittavat Tolosen musiikkia esittämällä sovituksiaan mestarin parhaista sävellyksistä. Mukana ovat muun muassa kitaristit Marzi Nyman ja Timo Kämäräinen ja Jukan vanhoista soittokavereista 1980-luvulta Coste Apetrea ja Raul Mannola.

Tolonen!-konsertti koostuu kahdesta osasta, täysin akustisesta ensimmäisestä puoliajasta sekä sähköisestä, enemmän jazzrock- painotteisesta toisesta puoliajasta.

Jukka Tolonen on epäilemättä merkittävin kitaristi Suomen musiikin historiassa. Hän on innoittanut tuhansia nuoria kitaristeja jo neljän vuosikymmenen ajan. Tolonen on säveltäjänä luonut persoonallisen tyylin jonka rikkaat ja yllätykselliset sävelkulut ja moniääniset melodiat kiehtovat kuulijaa tänäkin päivänä.

Tolonen!-konsertin muut muusikot ovat Antti Paranko, Manuel Dunkel, Jaska Lukkarinen, Markus Setzer ja Jaakko Kämäräinen.

Konsertti on osa Helsinki Universal Guitar Festival-tapahtumaa, jonka muiden päivien nimiesiintyjiä ovat intialainen slide-kitaristi Salil Bhatt,  espanjalainen flamencokitaristi Antonio Rey ja ruotsalainen jazzkitaristi Gustav Lundgren.

Osta lippu Lippupalvelun sivuilta