HEINÄ NIEMINEN nousi studiosoittajien ranking-listalla jo sijalle 15!

Jari ”Heinä” Nieminen

Suomen monipuolisin sessiokitaristi Jari ”Heinä” Nieminen teki huiman nousun Gramexin ahkerimmin levyillä soittaneiden muusikoiden listalla. Vuosi sitten hän oli vielä sijalla 47, nyt  helmikuussa 2017 päivitetyllä listalla sijoitus oli jo 15.

Kärjessä on Heikki Laurila, joka on ehtinyt kitaroida  7302 uralla. Sitten tulevat rumpali Tuomo ”Nappi” Ikonen  5862:lla ja Heikki ”Häkä” Virtanen 5862:lla uralla.

Heinän (3123) edelle kitaristeista, Laurilan lisäksi,  menevät   Taisto Wesslin (4420), jonka sijoitus on 6.  ja Juha Björninen(4305), jonka sijoitus on 7.

Lähde: Gramex

Kemiläislähtöinen Heinä on paiskinut vuoden aikana rajusti töitä ja seuraavana haarukassa on, 236 raidan päässä, jo aikoja sitten edesmennyt viulisti Pauli Granfelt, joka ehti levyttää niin Olavi Virran kuin Harmony Sistersienkin kanssa. Heinän kantapäillä, alle sataa uraa perässä  taas tulee kitaristi Janne Louhivuori.

Kenen levyillä Heinä Niemisen soittoa kuullaan, sitä on vaikea tietää, kun ei mies itsekään aina tiedä, kenen levylle soitto menee, mutta se on varmaa, että ensi  vuonna  hän on taas muutamaa askelta ylempänä. Kysyttyjä  sessiomiehiä  Heinän edellä olevista ovat Harri Rantanen,  Juha Björninen ja ennenkaikkia Anssi Nykänen, jonka voi odottaa tulevaisuudessa nousevan piikkipaikalle.

Riku Niemi Orchestra on tätä nykyä Heinän päätyömaa, mutta jos kesälomamatka vie Somerolle heinäkuussa, hänen  soittoa voi kuulla  myös  Badding-musiikkinäytelmässä  ja ensi vuonna takuuvarmasti Kemissä, kun Mika & Pullasormet täyttää 40 vuotta ja julkaisee juhlalevyn.