HAUSMYLLY täydentää Twinkkareiden bilelauantain

Hausmylly

Twin City Festivals-ohjelma on nyt kokonaisuudessaan valmis. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Torniossa torstaista lauantaihin 17. – 19. heinäkuuta ja viimeiset kiinnitykset ovat ysärikonkari Hausmylly ja rovaniemeläiset bilebändit Laskuteline ja  The Visitors Plays ABBA.

– Hausmylly perustettiin vuonna 1989 ja juuri Torniossa. Se tapahtui kaupunginhotellissa. Nyt on kiva heittää taas kaupungissa keikkaa juhlavuoden kunniaksi, iloitsee yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Enzo alias Hannu Pulkkinen, joka paljastaa myös, että  Hausmyllyltä ilmestyy piakkoin 25-vuotisjuhlalevy.

Kaikki alkoi siitä, kun kolme viitasaarelaista tiskijukkaa Enzo, Micky (Mika Kauppinen) ja Psycho (Pekka Mykkänen) löivät rajakaupungissa ”päänsä yhteen” ja tavoiteeksi asetettiin perustaa Suomeen kunnon tanssimusiikkia esittävä yhtye.

Hausmylly iskikin heti hittisuoneen ensimmäisellä Schysteemi -singlellään vuonna 1990 ja samanniminen albumi myi lähes 30 000 kappaletta. Seuraavana vuonna Suomen ostetuin single oli Hausmyllyn Se mustamies.

Syksyn Sävel –kilpailussa yhtye hankki kaksi mitalisijaa. Discokansa tykkäsi ja ihmisiä tanssittivat myös biisit Ikävä lokakuu, Leikki , Kehäraakkeja ja kuninkaita, Maailman reunalla, Et jättää saa, Mua haluttaa, Jos ja Gigolo.

Hullujen vuosien jälkeen vuonna 1997 Hausmylly jäi tauolle, jonka jälkeen se on tehnyt 2000-luvulla useammankin comebackin. Lopetettu ei olla koskaan, vaan hommaa tehdään edelleen ilon kautta ja tämänhetkisen Ysäri-buumin myötä suosio on taas nousussa.

Hausmylly esiintyy lauantaina 19.7. Twinkkareiden rantalavalla. Sikajuhlaksi ristityn Let`have a party-lauantain muita esiintyjiä ovat Matti Nykänen, Tauski ja Johanna Tukiainen.

Festivaalit alkavat torstaina 17.7., jolloin estradeilla nähdään muun muassa Cheek, joka esiintyy 13-miehisen livebändin kanssa. Lisäksi esiintyvät Jenni Vartiainen ja Anna Abreu ja kuuma räppäri JVG. Perjantain 18.7. tähtiä ovat  Jari Sillanpää, Suvi Teräsniska, Herra Ylppö ja Egotrippi.

Koko Twin City Festivals–ohjelma löytyy oikealla olevaa banneria napsauttamalla!