HANNU HAUTANIEMEN yhtye julkaisee uuden levynsä juhannusaattona Lohijärven Kuohulla
HannuHautaniemi1

Hannu Hautaniemen yhtye Lohijärven Kuohulla juhannusaattona 20.6. klo 21.00-02.00

Mikä sopisi keskikesän suureen juhlaan juhannukseen paremmin kuin perinteiset tanssit. Kun haitari soi ja tahdin takaa asiansa osaava orkesteri, taatusti kellohame heilahtaa ja väki on tyytyväistä.

 

 

 

 

 

 

 

Lohijärven Kuohu tunnetaan tansseistaan. Martti Ylävaaran järjestämien juhannusaattotanssien historia alkaa vuodesta 1996, mutta ennenkin niitä on ollut, mutta Aavasaksan juhannuksen vuoksi muina juhannuspäivinä.

Viime vuonna Kuohulla väkeä tanssitti Hannu Hautaniemen yhtye ja tanssijoita oli useampi sata, vaikka lähitienoolla oli samaan aikaan seitsemät tanssit.

– Paljon oli väkeä ja tunnelma uskomattoman välitön ja vauhdikas, ja lämmintäkin oli, Hannu Hautaniemi muistelee.

Se oli hänen yhtyeensä ensivierailu Lohijärvellä ja erittäin onnistunut sellainen, joten Hautaniemen mukaan uuden Sydän Puhuu Sulle-levyn julkaisukeikkapaikaksi Kuohu oli helppo valita.

– Levy sisältää konstailematonta perusmusiikkia ja tanssittavuuden ehdoilla mennään. Saatiin tehdä yhteistyötä harmonikkavirtuoosi Seppo Leinon kanssa ja mikä tärkeintä, kipaleet kuulostavat levyllä siltä, miltä kuulostamme keikoillakin. Ei mitään konetaustoja, vaan levyllä soittaa meidän bändi, Hannu alleviivaa.

Kappaleiden joukosta löytyy niin tuttuja ikivihreitä Dallapen Ilta Oulunjoella ja Kärki-Helismaan Illan viimeinen tango kuin uusia iskelmällisempiä säveliä Jussi Rasinkankaalta ja Reijo Määtältä.

Mökiltä Kuohulle

HannuHautaniemiHan

Hannu Posion hienoissa mökkimaisemissa

Hannu Hautaniemi suunnistaa juhannuskeikalle Lohijärvelle mökiltään Posion Ylä-Suolijärveltä. Sallan Kursusta lähtöisin oleva Hannu asustaa Oulussa, mutta käy lähes viikottain mansikkapaikassaan, joka tuli hänelle aikanaan vanhemmilta perintönä.

– Olen henkeen ja vereen Lapin poika ja Posion mökki on sydäntä lähellä. Se on henkireikä ja luonto yleensäkin on vaihtelua hektiselle kaupunkielämälle. Paljon tulee marjastettua ja kalastettua. Uistelu etenkin on mieleistä. Suurin saamani saalis on taimen 4.2 kiloa. Sallassa kuulun myös vielä pariin metsästysseuraan, mutta metsästys on kyllä jäänyt, kertoo Hautaniemi, jonka tämän kesän pääprojekti on uuden rantasaunan rakentaminen.

 Unelmista totta

Hannu Hautaniemi kokosi yhtyeensä neljä vuotta sitten oululaisista ammattisoittajista; Tapio Kuha (kitara & basso), Rainer Yli-Suvanto (koskettimet), Veikko Aho (hanuri) ja Kari Hautasaari (rummut). Hannu oli jokapojan unelma-ammatissa veturinkuljettajana 37 vuotta, kunnes päätti toteuttaa toisen suuren unelmansa.

– Olin ollut ikäni intohimoinen musiikin suurkuluttaja, laulanut sekä ollut intohimoinen tanssin harrastaja, mutta jäätyäni 55vuotiaana eläkkeelle päätin perustaa tanssiorkesterin.

Hannu onkin onnistunut. Hän saa toteuttaa unelmaansa ja laulaa ihmisille ja koko ajan keikkojen määrä on kasvussa.

– Keikat sijoittuvat tällä hetkellä Kuopio-Jyväskylä- linjan pohjoispuolelle, mutta nyt näyttää siltä että pyyntöjä satelee etelämpääkin niin paljon, että edessä saattaa olla reviirin laajennus, Hautaniemi pohdiskelee.

Laulajana Hannu arvostaa eniten Reijo Taipaletta ja Kari Tapiota, mutta musiikillisena esikuvana hän pitää Souvareita, joiden ohjelmistosta hän poimii myös juhannuslaulusuosikkinsa, joka on Seppo Nissilän kirjoittama Yöttömän yön valssi.

https://www.youtube.com/watch?v=wsAxHDYDtu0