HAAPIS, MAK3 & SAVVEH räppäsivät Lapin Listan ykköseksi!

Väylän Pyörteen lokakuun Lapin Lista Top 5-äänestys oli tällä kertaa varsin tasainen. Vasta viimepäivät ratkaisivat voiton haaparantalaistrio Haapis, Mak3 & Savvehin Meidän koti-kappaleelle. Kultakurkku Sami Keskitalon puhtaasti lappilainen nykyiskelmä Täältä lähde en tuli toiseksi ja kemiläisen Arwid W & Arabian Kuun laulu Aika puhuu kolmanneksi.

 

-Meidän koti-biisi syntyi, kun lähdettiin miettimään jotain aivan uutta tarinaa, joka koukuttaisi muitakin kuin meitä nuoria. Päätettiin, että kerrotaan suomalaisista, jotka aikoinaan lähtivät Ruotsiin työn perässä, kun Suomen valtasi kova työttömyys.

Näin kertoi Haapis, Mak3 & Savveh-kolmikon nokkamies  Haapis eli Mika Haapakoski laulun synnystä Väylän Pyörteelle  pari kuukautta sitten.

Nuorten miesten  tribuutista  vanhemmalle sukupolvelle julkaistiin myös video, jossa kaverukset istuvat Luppiovaaran huipulla ja katse on tiukasti Tornionjoen toiselle puolelle Suomeen.

Meidän koti-biisi on saanut hyvin tuulta alleen. Lapin Lista-äänestäjien lisäksi esityksestä löytää paljon hyvää Suomen suuurin musiikkilehti Soundikin : ”Kyllähän vokalisteilla cheekmaista ammattitaitoa löytyy. Itse biisi on aika hyvä. Kansanmusiikkimainen kertsi tuo sopivaa kontrastia rytmisempiin säkeistöihin. Hyvä alku, mutta vaatii vielä työtä.”

Kolmen kopla Haapis, Mak3 & Savveh ovat tunteneet toisensa koko ikänsä ja  räp ja hiphop on ollut aina heidän yhteinen juttunsa.

Haapis kertoo, että hän on syntynyt Örebrossa ja vuonna 2006 tuli ulos hänen ensimmäinen julkaisunsa. Aina hän on räpännyt kimpassa ja yksikseen ja pääasiassa suomenkielellä, mitä hän ei pidä ongelmana Ruotsissa asuessa.

Yleisö  on löytynyt netin kautta ja kun uutta musaa tulee ulos, ystävät levittävät tietoa eteenpäin.

LAPIN LISTA TOP 5  Lokakuu 2020

  • HAAPIS, MAK3 & SAVVEH: Meidän koti
  • SAMI KESKITALO: Täältä lähde en
  • ARWID W. & ARABIAN KUU: Aika puhuu
  • MIIA JUNES: Tyhjiö
  • RAMINA: Eilen kun (cover)