FREE SHAKE julkaisi sinkun

FreeShake1Free Shake on tyylitaitoinen 1960-luvun bändi, puhdasotsainen rautalangan, popin ja beatiskelmän esittäjä Ähtäristä.

Yhtye on taltioinut vintage-hengessä kaksi kappaletta pienessä kotistudiossa. Aiemmin levytettyjä kylläkin, mutta Free Shake lähestyy niitä omasta vinkkelistä.

Muista hyviä aikoja on Rauli Badding Somerjoen sävellys ja sanoitettuna se löytyy Baddingin Ikkunaprinsessa-albumilta. Kyyneliin-kappale taas on alkujaan nimeltään Mary Leen, jonka ensilevytti Voice of Finlandin Elvis-ääni Kevin Stocks. Suomenkielisen tekstin lauluun kirjoitti Free Shaken ”mänätser” Tuomo Oksanen.

Free Shaken kitaroissa vuorotellen sooloilevat torniolaislähtöinen Hannu Unnbom, joka muistetaan parhaiten 1970-luvun alun bändilegenda Tonicsista ja  nauhakaikua mestarillisesti käyttävä Miika Koskinen. Yhtyeen solisti on Jamo Niemi ja bassoa  soittaa Hannun poika Pekka ja rumpuja Esa Puntala.

FreeShake3Free Shake ei ole vielä kansallisesti tunnettu. Se tiedetään kotiseudun lisäksi vain alan innokkaiden diggareiden parissa. Se oli yleisön suosikki Rautalangan SM-kisoissa kolme vuotta sitten ja se on säestänyt muun muassa Topi Sorsakoskea, Jorma Kääriäistä, Jussi Raittista ja Kari Hirvosta.

Maine on kuitenkin kasvanut ja sana kiirinyt pikkuhiljaa yhä laajemmalle. Viime keväänä  Free Shake hyppäsi Agentsin saappasiin musiikkinäytelmässä Salattu Suru ja siitä tuli suksee. Topi Sorsakoskesta kertova esitys toi kerta rymäyksellä yhtyeelle paljon uusia faneja ja ensi kesän keikat on melkein loppuunmyyty.

Viime vuonna Salatusta Surusta oli 21 näytöstä ja konserttisali täynnä melkein joka ilta eli 400-500 katselijaa. Esitykset jatkuvat juhannuksen jälkeen, jolloin niitä on luvassa ainakin kahdeksan. 

Sinkkua voi ostaa Free Shaken keikoilta tai yhtyeen facebookin kautta. Kappaleet ovat kuultavissa myös Spotifyssä.