Festivaalisähkeitä: PELLO, TORNIO, KEMI, OULU, INARI
Boots

KAUKO RÖYHKÄ tekee ainoan Lapin kesäkeikkansa Pellossa

Pellon Ponnen urheilutalolla tanssitaan 17 vuoden tauon jälkeen. Maaseutunäyttelyn, Pellon Korjuu, yhteyteen on järjestetty entisille ja nykyisille nuorille Ponnella Jorathaan– musiikkitapahtuma. Juontajaksi on saatu Peltsi Peltola ja 9. elokuuta klo 18.30- 01.30 esiintyvät Ponnella paikkakunnan ylpeydet Tarja Ylitalo, Eini ja Volgograd ja lukemattomia lapsuutensa kesiä Pellossa viettänyt Kauko Röyhkä  The Boots-yhtyeen kera.

Twincity-banneri14Tornion Twin City-festivaali ja Laivakankaan 40-vuotisravit tekevät yhteistyötä. Juhlaravien järjestämispäivänä, perjantaina 18.7., järjestetään bussikuljetus ravien ja festivaalialueen välille.

– Tällä järjestelyllä pyrimme välttämään liikenneruuhkia ja festivaalialueen läheisyyden paikoitusongelmia, tapahtumatuottaja Kari Hoikka kertoo.
– Twinkkareilla esiintyy perjantaina Suvi Teräsniska ja Jari Sillanpää, jotka ovat tunnetusti myös ravikansan suosimia artisteja.

Laivakankaan 40-v. juhlaraveja ajetaan Torniossa klo 18.00 alkaen. Kuljetukset kaupunginhotellista ovat klo 16.15, 17.00 ja 17.45. Paluukuljetus: 20.30, 21.15 ja 10 minuuttia viimeisen lähdön jälkeen.

Twin City Festivals on ilmoittanut myös artistiensa esiintymisajat, jotka löytyvät os. http://twincityfestivals.com/aikataulu/

AnssiT-Kemin 33. Sarjakuvapäivien yhteydessä järjestetään ikimuistoinen konsertti, jossa soittavat Anssi Tikanmäen orkesteri ja Kemin kaupunginorkesteri kapellimestari Jukka Myllyksen johdolla.

Tervahallissa 11. lokakuuta kello 18 pidettävässä konsertissa kuullaan musiikkia Tikanmäen albumilta Maisemakuvia Suomesta (1981), jonka kuvittavat tunnetut sarjakuvapiirtäjät: Juba Tuomola, Ilpo Koskela, Tessa Astre, Oskari Hyvönen , Aapo Kukko, Hanna-Pirita Lehkonen, Kaisa Leka, Pentti Otsamo, Anssi Rauhala, Jii Roikonen, Anna Sailamaa ja Tiitu Takalo.

Anssi Tikanmäkeä on viimeksi työllistänyt musiikin teko Mika Kaurismäen elokuvaan The Girl King, joka kertoo kuningatar Kristiinasta.

abba-the-movieOulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään  27.-31. elokuuta 21.kertaa. Tänä vuonna kotimainen kilpailu keräsi hurjan määrän suomalaisia videoita, kaikkiaan  386 teosta. Kaikki videot esitetään ilmaisnäytöksinä.

Juhlien erikoisuus ja kohokohta on ABBA The Movie, joka raikaa festivaalin ensimmäisenä yhteislaulunäytöksenä. Samalla näytös juhlistaa yhtyeen 40 vuoden takaista euroviisuvoittoa.

Metallimusiikkia valkokankaalle tuovat Lamb of God -yhtyeen laulajan oikeudenkäynnistä kertova dokumenttielokuva As the Palaces Burn ja tuhdimpaa teemaa punovat  kunnianhimoisista videoistaan tunnetun hip hop -artisti Kanye Westin tuotantoa tarkastelevat näytökset.

Kotimaisista Kaurismäen veljesten ohjaamassa Saimaa-ilmiössä Hassisen Kone, Eppu Normaali ja Juice Leskinen Slam kohtaavat toisensa. Vuonna 2014 valmistuneessa Full Steam Ahead  -dokumentissa taas nykymusiikin mielenkiintoisimmat artistit matkaavat halki Helsingin saariston.

Guberbnator1

Veronika Usholik Gubernatorin yhtye Siperiasta

Miksi katsella Elävästä Arkistosta vanhoja filmejä joikaajista ja leu´ddien laulajista, kun alan taitaijia voi kuulla livenä Inarissa alkuperäiskansojen musiikkitapahtumassa Ijahis idjassa elokuussa.

Luonnollisesti Ijahis Idjan pääesiintyjä on maailman tunnetuin saamelainen Mari Boine, mutta erityisesti perinteistä joiusta ja leu´ddista pääsee  nauttimaan Järvituulet- konsertissa, jossa esiintyvät Petra Magga-Varsin, Matti Morottaja, Tiina Sanila-Aikio ja Johan Anders Baer.

Lisäksi tapahtumassa esiintyy inarilainen Aila-duo, joka voitti vuoden 2014 Sámi Grand Prix-laulukilpailun inarinsaamenkielisellä Naharij kandâ -kappaleellaan. Siperiasta, Tsukotkan niemimaalta saapuu Veronika Usholik Gubernator, Neidenistä acappella kuoro Fossekallen, joka koostuu lähes kolmestäkymmenestä suomalaisesta, norjalaisesta ja venäläisestä innokkaasta kuoroharrastajasta ja Karasjoelta Felgen Orkester, joka soittaa leppoisaa pohjoissaamenkielistä, joiulla höystettyä poprokkia.

Ruukkilaisella Tuupa-tallilla on myös oma konserttinsa ja lavalla nähdään Ailu Valle, Amoc, Tiina Sanila-Aikio, Ulla Pirttijärvi- Länsman, SomBy sekä Niillas Holmberg. www.ijahisidja.fi